Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Gradonačelnici Brčkog i Bijeljine razgovarali o infrastrukturnim projektima

13.04.2021. 15:39 / Izvor: Akta.ba

Aktuelne teme u Brčko distriktu BiH i gradu Bijeljini koje se odnose na privredni ambijent, komunalna pitanja i infrastrukturne projekte koji se realizuju bile su teme sastanka gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji je održan danas u Brčkom.

S obzirom da su dvije lokalne zajednice naslonjene jedna na drugu, kako geografski tako i u drugim segmentima života, iskazana je namjera za intenzivnijom saradnjom.

Razgovarano je o autoputu Beograd – Sarajevo, odnosno dionici koja će proći kroz ove lokalne zajednice, razmijenjena su iskustva o postupku eksproprijacije i drugim pripremnim radnjama za realizaciju ovog velikog projekta u oblasti putne infrastrukture, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

Ostale teme, kako navode, odnosile su se na pozitivne politike i uspješne projekte koje provode lokalne zajednice pa je tako delegaciji iz Bijeljine predstavljena podsticajna politika u realnom sektoru koja se provodi u Brčkom, pogodnosti koje će donijeti projekt revitalizacije "Luke Brčko", kao i izgradnja mosta preko rijeke Save Brčko – Gunja, a nezaobilazna je bila i tema o posljedicama koje je izazvala pandemija koronavirusa i podsticajnim mjerama koje provodi Brčko distrikt BiH.

Dogovorena je daljnja saradnja na operativnom nivou između dvije lokalne zajednice kao i uzvratna službena posjeta delegacije Distrikta gradu Bijeljini u narednom periodu, stoji u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti