Gradonačelnik Imamović otvorio prvi Tuzla Info centar

30.03.2015. 16:25 / Izvor: eKapija.ba

Unutar centra građanima su na raspolaganju usluge Javnih preduzeća: Vodovod i Kanalizacija, Centralno grijanje, Komunalac, Komemorativni centar, Saobraćaj i Komunikacije te Javne ustanove Naše dijete Tuzla.

Gradonačelnik Jasmin Imamović danas je svečano otvorio prvi Tuzla Info centar, koji se nalazi u centru grada na Kapiji, u ulici Turalibegova br.1, navodi se na internet stranici Grada Tuzle.

Na samom otvaranju gradonačelnik Imamović je napomenuo da su građani Tuzle, poništenjem privatizacije nekoliko javnih preduzeća, povratili svoje pravo na raspolaganje javnim dobrima koja se ne mogu i ne smiju privatizirati. Tuzla Info centar je nastavak prakse kreiranja povoljnijeg ambijenta za život građana.

Unutar ovog modernog centra, koji je prvi ovakve vrste u regionu, građanima su na raspolaganju usluge Javnih preduzeća: Vodovod i Kanalizacija, Centralno grijanje, Komunalac, Komemorativni centar, Saobraćaj i Komunikacije te Javne ustanove Naše dijete Tuzla.

Osnovna karakteristika i prednost Tuzla Info centra je mogućnost plaćanja usluga pobrojanih JP, dok će JU Naše dijete građanima pružati samo informativne usluge a naplatu će i dalje vršiti putem banaka.

Otvaranjem ovog centra, građanima je u savremenom i modernom ambijentu omogućeno lakše, brže i jednostavnije informisanje o mogućnostima i radu pomenutih JP, a najveća prednost je što se sve nalazi na jednom mjestu, tj u istom objektu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti