Gradonačelnik ispunio obećanje i pomogao radnike JKP Zenicatrans-prevoz putnika

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Gradonačelnik ispunio obećanje i pomogao radnike JKP Zenicatrans-prevoz putnika

22.05.2019. 08:56 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je jučer Javno komunalno preduzeće "Zenicatrans - prevoz putnika" d.o.o. Zenica.

Nakon što se zbog prekida 36. sjednice Gradskog vijeća na dnevnom redu nije našlo, dugo očekivano razmatranje aktuelne problematike u ovom preduzeću, gradonačelnik Kasumović odlučio je s ciljem prevazilaženja problema, prije svih radnika i njihovih porodica, izvršiti uplatu sredstava za martovske i aprilske plate radnika, uključujući i pripadajuće doprinose.

"U ovu situaciju vas je dovela bivša gradska vlast koja je držala vijeće i svoje direktore. Dvije godine se sa Nadzornim odborom borim da spasimo preduzeće, za što je potrebno preko 16 miliona KM. To su ozbiljni novci, a vidite sa kakvim se problemima u radu susrećem. Tamo je jedna grupa ljudi koja ne želi dobro Zenici i pokušava prikriti sav prethodni kriminal i završiti ono što su započeli", rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

U ime uposlenih gradonačelniku i Gradskoj upravi na pomoći i osiguranim sredstvima za plate zahvalio se Darmin Terzić, direktor JKP "Zenicatrans - prevoz putnika".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti