Gradonačelnik povukao Odluku o sredstvima za predstavu "Snježana i 7 patuljaka"

28.11.2018. 16:01 / Izvor: Akta.ba
Gradonačelnik povukao Odluku o sredstvima za predstavu 'Snježana i 7 patuljaka'

U cilju realizacije spektakla na ledu, predstave "Snježana i sedam patuljaka", predložena je ova Odluka o preraspodjeli sredstava planiranih u Budžet.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na 21. sjednici Vijeća trebalo razmatrati Odluku o preraspodjeli sredstava planiranih u Budžetu Grada Sarajeva za 2018. godinu čiji je predlagač bio Gradonačelnik, ali je ista povučena, te se nije uvrstila u dnevni red sjednice.

Podsjećamo, da je u cilju realizacije spektakla na ledu, predstave "Snježana i sedam patuljaka", predložena ova Odluka o preraspodjeli sredstava planiranih u Budžetu Grada Sarajeva za 2018. godinu. Odlukom su sredstva koja su bila namijenjena za adaptaciju i opremanje poslovnih prostora GS u iznosu od 148.000,00 KM, trebala biti preraspodjeljena i preusmjerena na predstavu "Snježana i sedam patuljaka".

Za osiguranje ispunjenja tehničko-produkcijskih zahtjeva, agencija Republika d.o.o. Sarajevo koja je glavni organizator predstave, trebala je dobiti dobiti sredstva u iznosu od 50.000,00 KM.

Ranije je bilo planirano da se sredstva za adaptaciju prostora preusmjere za izradu studije izvodljivosti za Formulu E.

Jusuf Lošić, predsjedavajući Odbora  za Akta. ba je nedavno kazao da je Odbor za budžet i finansije Gradskog vijeća Grada Sarajeva, razmatrao Prijedlog Odluke o davanju o preraspodjeli sredstava koji je Gradonačelniku Abdulahu Skaki predložio da povuče podneseni prijedlog.

Kazao je da je Odbor za budžet dao svoje mišljenje, a da je na Gradonačelniku bilo da donese odluku hoće li se tačka naći na današnjem dnevnom redu, koja je kako smo već rekli sa istog povučena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti