Gradska uprava Istočnog Sarajeva u 2010. godini u zgradi Telekoma: Reprezentativni objekat gradske administracije

28.12.2009. 08:45 / Izvor: Glas Srpske
Gradska uprava Istočnog Sarajeva u 2010. godini u zgradi Telekoma: Reprezentativni objekat gradske administracije

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović istakao je da je u 2010. godini planiran završetak zgrade "Telekoma", koju je Vlada Republike Srpske dodijelila gradu, a koja bi trebalo da bude reprezentativni objekat gradske administracije.

On se nada da će do početka građevinske sezone završiti administrativne poslove i preprojektovanje zgrade.

"Imamo obezbijeđen i dio sredstava u budžetu ove i sljedeće godine, a ostali dio probaćemo da dobijemo od Vlade Srpske iz Razvojnog programa. Ako ne uspijemo, onda ćemo napraviti neki kreditni aranžman - izjavio je Srni gradonačelnik i dodao da se nada da će uspjeti, zajedno sa Vladom, da i taj projekat privedu kraju, kako bi grad Istočno Sarajevo, preko usvojenih amandmana, koji još nisu stupili na snagu, postao drugi grad u Srpskoj -grad sa posebnim statusom".

On je napomenuo da bi bilo značajno da se izgradi ta zgrada jer bi grad Istočno Sarajevo dobio jedan administrativni centar. Osim toga, lakše bi organizovali rad administrativne službe, što bi bilo efikasnije i jeftinije, jer bi bili na jednom mjestu, a ne kao sada - na Palama i Lukavici.

On je istakao da je u ovoj godini Vlada Republike Srpske uložila značajna sredstava u grad Istočno Sarajevo za put Lukavica – Jahorina, zatim za tunel "Stambolčić" i osnovnu školu, ali je najrentabilnije ulaganje u poboljšanje infrastrukture na Jahorini.

Radovanović je naglasio da su i Vlada Srpske i grad Istočno Sarajevo u Jahorini prepoznali jedan od najvećih resursa i u tom smislu je Vlada izdvojila velika sredstva za izgradnju dva šestosjeda.

On je dodao da je ovu godinu obilježio novi gradonačelnik i nova gradska administracija, koji su uveli novine u funkcionisanju grada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti