Gradsko vijeće Sarajeva sutra o zakupu poslovnih prostorija zgrade Vječne vatre

29.07.2020. 09:56 / Izvor: Fena
Gradsko vijeće Sarajeva sutra o zakupu poslovnih prostorija zgrade Vječne vatre

Gradsko vijeće Grada Sarajeva sutra o davanju saglasnosti na Ugovor o zakupu poslovnih prostorija dijela prizemlja zgrade Vječne vatre.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će sutra razmatrati Odluku o radno pravnom statusu zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mire Lazovića.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog Odluke o izboru člana radnog tijela GV Nazifa Osmanovića, Prijedlog Odluke o pečatima i žigovima Grada Sarajeva, kao i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o raspodjeli dobiti Javnog preduzeća „Sarajevo“ d.o.o. za 2019. godinu.

Također će razmotriti Prijedlog odluke o izmjeni i dopunama Kalendara obilježavanja datuma i događaja značajnih za Grad Sarajevo, Prijedlog Odluke o utvrđivanju nacionalnih kulturnih društava od posebnog značaja za Grad, ali i o izmjeni Odluke o raspodjeli sredstava Budžeta Grada Sarajeva planiranih za rad klubova gradskih vijećnika.

Pred vijećnicima je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o zakupu poslovnih prostorija dijela prizemlja zgrade Vječne vatre površine 669,02 m2 kao i Prijedlog Odluke o poklonu i davanju saglasnosti na Ugovor o poklonu putničkog kombi vozila.

Vijećnici će imati priliku da se informišu o Dokumentu okvirnog budžeta za period 2021-2023 Izvještaj o korištenju sredstava tekuće rezerve, najavljeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.

(Foto: Anadolija)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti