Gradsko vijeće Zenice usvojilo prijedlog nove odluke o komunalnim taksama

29.03.2018. 13:43 / Izvor: Fena
Gradsko vijeće Zenice usvojilo prijedlog nove odluke o komunalnim taksama

Takse smanjiti i ostalim poslovnim subjektima u cilju uspješnijeg poslovanja i većeg zapošljavanja sugrađana.

Na današnjem nastavku prekinute sjednice Gradskog vijeća Zenice od 13. marta, koja je prekinuta zbog napada na vijećničku govornicu za kojom je bio gradonačelnik Fuad Kasumović, predsjedavajući i vijećnici osudili su dešavanja na prekinutoj sjednici i zatražili da se ubuduće tokom rasprave strogo pridržavaju dnevnog reda i poslovnika o radu Vijeća, te da moraju raditi u interesu građana i Grada.

U nastavku rada Gradskog vijeća usvojen je prijedlog nove odluke o komunalnim taksama, kojom su ove takse vraćene na raniji iznos za privatnu zdravstvenu i stomatološku praksu, a predstavnik Kluba vijećnika SDA najavio je da će podnijeti novi zahtjev za dopunu s obzirom da, kako smatraju, takse treba smanjiti i ostalim poslovnim subjektima u cilju uspješnijeg poslovanja i većeg zapošljavanja sugrađana.

Usvojeni su prijedlozi odluka o zakupu poslovnih prostora i o subvencioniranju troškova grijanja za korisnike stalne novčane pomoći s evidencije "Centra za socijalni rad" Zenice.

Na obimnom dnevnom redu su i prijedlozi nekoliko odluka, o organizovanju i funkcionisanju zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća na području Grada Zenica, zatim o određivanju prosječne konačne građevinske cijene korisne stambene površine, o mogućnosti obavljanja poslovnih djelatnosti u pojedinim ulicama ili dijelovima ulica na području Grada Zenica, te izmjene rješenja o imenovanju stručnih komisija za utvrđivanje prometne vrijednosti nekretnina, kao i rješenja o pretvaranju dijela javne površine u građevinsko zemljište.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti