Granoff brand vrijedan poštovanja u svijetu muške mode

28.04.2014. 11:12 / Izvor: eKapija.ba

Granoff koristi isključivo italijanske tkanine izrađene od prirodnih vlakana (vuna, kašmir, pamuk, svila...) renomiranih svjetskih proizvođača tkanina. Određeni broj ovih tkanina je specijalno dizajniran i obrađen po Granoff zahtjevu.

Granoff je kuća specijalizirana za mušku modu. Odijela su dizajnirana za kozmopolite, ljude koji vole klasiku, a koji u isto vrijeme drže korak sa posljednjim modnim trendovima. Od samog osnivanja firme Granoff postavljen je jasan cilj da svojim kvalitetom izgradi brand vrijedan poštovanja u svijetu mode, koji će svojom kreativnošću i modernim dizajnom nametati modne trendove. Osnovna formula njihovog uspjeha je kvalitet!

Granoff koristi isključivo italijanske tkanine izrađene od prirodnih vlakana (vuna, kašmir, pamuk, svila...) renomiranih svjetskih proizvođača tkanina. Određeni broj ovih tkanina je specijalno dizajniran i obrađen po Granoff zahtjevu.

Kvalitet tkanina koje koriste za proizvodnju muških odijela kreće se u rasponu od medjunarodnog standarda za kvalitet, kategorije Super 100'S, Marzotto - firme koja je većinski vlasnik Boss-a, J.F. Ferre-a, Valentina, Marlboro Classic-a, Missoni-ja, pa sve do Super 200'S, Loro Piano koji ekskluzivno izrađuju tkanine za Granoff i firme poput Briona, Kitona...

Granoff je također  generalni zastupnik i za Ermenegildo Zegna‚ Cerutti 1881 i Tessilstrona tkanine. Radi kvaliteta tkanina, njihove osjetljivosti i finalne obrade proizvoda, proizvodnju svojih odijela vrše u Murinim pogonima u Sloveniji, koji jedini na ovim prostorima ispunjavaju visoke kriterije i zahtijeve.

Granoff posjeduje vlastite pogone za proizvodnju košulja i kravata tako da su u mogućnosti da iste izrađuju i van serijskih veličina. Spadaju u rijetke proizvođače koji nemaju dnevnu normu proizvodnje, isključivo radi naseg osnovnog prioriteta, a to je kvalitet proizvoda. 

Prilikom odabira tkanina za košulje prednost daju saradnji sa firmom Monti čiji je proizvod 100% česljani pamuk koji prilikom obrade obavezno prolazi niz procesa kao što su merceliziranje, stabiliziranje, sarforiziranje itd. Pomenuti procesi u velikoj mjeri poboljšavaju kvalitet pamuka i stavljaju ga visoko iznad konkurencije.

Svila koja se koristi za izradu  kravata se također dobavlja iz Italije, iz pogona najpoznatijih i najkvalitetnijih proizvođača svile - Seta Tessuto&sbquo Giussani i Canepa koji pored Granoff-a  surađuju i sa vrhunskim firmama visoke mode, kao sto su Armani, Versace, Gucci&sbquo Prada...

Granoff svoje nove kolekcije redovno prezentira na modnim manifestacijama kao je  Fashion Week, a njihovi klijenti su i mnoge ličnosti javnog života kako iz BiH tako i iz svijeta.

Granoff  nudi kolekciju modernih, elegantnih i otmjenih odijela, ne samo za izuzetne i važne prilike, nego i za svakodnevno nošenje, koje zahtijeva svježinu i slobodu pokreta u komuniciranju sa okolinom.

Granoff je kuća specijalizirana za mušku modu. Odijela su dizajnirana za kozmopolite, ljude koji vole klasiku, a koji u isto vrijeme drže korak sa posljednjim modnim trendovima. Uz slobodan i inovativan dizajn, sve kolekcije su napravljene od visokokvalitetnih materijala u skladu sa svim ISO standardima renomiranih talijanskih kompanija:

Marzotto, Loro Piana, Tessilstrona, Reda, Merinka, Ermenegildo Zegna koji su dobavljaci materijala za kreatore kao što su: Boss, G.F.F. Valentino, Missoni, Marlboro Classic, Armani, Kenzo&hellip Za ljude koji prepoznaju kvalitet, znaju šta znaći imati samopouzdanja i nositi odjeću koja naglašava individualnost.

Zbog velikog interesovanja i potražnje za Granoff proizvodima otvorili su 6  ekskluzivnih  prodajnih salona na području BiH : Sarajevo,  Mostar i  Zenica.

Međutim, ove godine, otvaranjem novog prodajnog objekta u BBI centru, Granoff je spremio iznenađenje za ljepši dio populacije. Naime, riječ je o ženskim ''Granoff'' košuljama.

Prvi su na području bivše Jugoslavije otvorili salone &ldquoSu misura&rdquo u kojima se vrše izrade odijela, košulja i kravata po mjeri. Kvalitet njihovih proizvoda prepoznali su mnogi, tako da danas imaju klijente širom svijeta, na lokacijama među kojima su LA-California, London, Milano, Madrid, Kuala Lumpur...

Granoff  zapošljava mlade dizajnere i stručnjake iz svijeta mode, koji su učili od vrhunskih italijanskih modnih kreatora sa kojima Granoff kuća blisko saradjuje.

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti