Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Grant sredstva za poslovne subjekte koji su pretrpjeli štetu od poplava

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava u okviru Programa podrške poslovnim subjektima za saniranje posljedica poplava na odabranim područjima i u odabranim sektorima.

01.09.2014. 12:30 / Izvor: eKapija.ba

Udruženje za razvoj NERDA iz Tuzle i Agencija za razvoj preduzeća Eda iz Banjaluke, u okviru projekta CREDO Krajina koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida, danas su objavili javni poziv za realizaciju mjera podrške poslovnim subjektima za saniranje posljedica poplava.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava u okviru Programa podrške poslovnim subjektima za saniranje posljedica poplava na odabranim područjima i u odabranim sektorima.

Cilj programa je, kako se navodi, brži oporavak od posljedica poplava i nastavak rada, te zadržavanje broja zaposlenih u poslovnim subjektima. Grant sredstva će se davati za aktivnosti čiji je cilj saniranje posljedica poplava na definisanim područjima i sektorima, a koje obuhvataju nabavku mašina i opreme, popravak mašina i opreme,nabavku sirovina i drugog materijala za redovno obavljanje registrovane djelatnosti, te građevinske radove na sanaciji objekata.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju programa iznosi do 993.000 KM. Minimalan iznos granta je 10.000 KM, a maksimalan iznos granta je 20.000 KM, s tim što iznos pojedinačnog granta ne može biti veći od 70% od ukupnog iznosa aktivnosti za čiju se realizaciju sredstva dodjeljuju. Kriteriji za ocjenjivanje su navedeni u javnom pozivu.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je 19.09.2014.

Razjašnjenja u vezi sa ovim javnim pozivom se mogu dobiti na osnovu upita koji se moraju dostaviti isključivo pismenim putem Udruženju za razvoj NERDA iz Tuzle (preko elektronske pošte nerda@nerda.ba ili telefaksa 035/369-903) ili Agenciji za razvoj preduzeća Eda iz Banjaluke (preko elektronske pošte eda@edabl.org ili telefaksa 051/318-838) sa jasnom oznakom da se radi o pitanjima vezanim za Program. Odgovori na postavljena pitanja biće objavljeni na web stranicama www.nerda.ba i http://www.edabl.org/Credo/Saopstenja.aspx?CatID=13  i u roku od 3 (tri) dana od dana dostavljanja pitanja, navode iz NERDA-e.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti