Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Grant vrijedan 4,75 milijuna za smanjenje zagađenja Neretve

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o grantu IPA EK (Projekt zaštite kvalitete voda: Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Mostar) u vrijednosti od 4.750.000 eura.

16.04.2014. 15:44 / Izvor: eKapija.ba

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog  sporazuma o grantu IPA EK (Projekt zaštite kvalitete voda: Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Mostar) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u vrijednosti od  4.750.000,00 eura.

Cilj projekta je daljnje jačanje kapaciteta lokalnih komunalnih poduzeća za smanjenje zagađenja Neretve iz komunalnih izvora putem izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će prijedlog sporazuma sa osnovama za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar Nikola Špirić, priopćili su iz Vijeća ministara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti