Vijesti

GRAS širi trolejbusku trasu prema Vogošći i Lukavici

26.12.2008. 09:07 / Izvor: Dnevne novine SAN

Polovinom januara 2009. godine sarajevsko preduzeće "Gras" potpisat će prvi dio ugovora s predstavnicima italijanske Vlade o proširenju trolejbuskog saobraćaja prema Vogošći.

Ovo je potvrdio Šaćir Boškailo, direktor "Grasa".

"Radi se o prvoj fazi vrijednoj 200.000 eura koje će oni dati, a mi ćemo sa našom radnom snagom pripremiti uslove za rad. To je veliki projekt, ali mi očekujemo da polovinom iduće godine stvorimo uslove i da pripremimo trolejbusku mrežu na Šipu kako bi dalje, kada novci budu pristizali, stigli do Vogošće. Imamo sve uslove za to jer naše podstanice imaju dovoljno kapaciteta. Po nekoj računici ukupna vrijednost radova koji će trajati najmanje dvije godine je skoro osam miliona maraka i tu, pored Vlade Italije, očekujemo pomoć i od naše vlade i resornog ministarstva. Na dobrom smo putu da od njih dobijemo još jednu novčanu pomoć, tačnije od evropskog Fonda za pomoć Balkanu. Uporedo s tim zajedno sa SERDA-om, općinama Novi Grad, Ilidža i Opštinom Istočno Sarajevo radimo i na projektu obnove trolejbuskog saobraćaja prema Lukavici koji bi trebao biti gotov početkom januara", kaže Boškailo.

Osim na trolejbuskoj radit će se i na proširenju tramvajske mreže i to prema Hrasnici.

"I to radimo zajedno sa SERDA-om, ali to je još uvijek u pripremnim fazama, ali svakako da će posla biti jako puno i da će brzina realizacije zavisiti od finansijskih sredstava", rekao je Boškailo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti