GRIZELJ dobitnik priznanja "Ambasador alternativnih goriva 2016"

08.12.2016. 08:20 / Izvor: Akta.ba
GRIZELJ dobitnik priznanja 'Ambasador alternativnih goriva 2016'

Priznanje se dodjeljuje promicateljima vrijednosti koje proizlaze iz stvarne i oživotvorene primjene smjernica EU.

Na 14. međunarodnom LPG SUMMIT-u Jadransko–jonske regije u Stubičkim toplicama, održani su Dani alternativnih goriva u sklopu Foruma & Media festivala, pod naslovom „Alternativna goriva 2016. godine".

Na tom značajnom strukovnom skupu ugledni međunarodni stručnjak u oblasti ekologije Tomislav Grizelj  iz Sarajeva održao je predavanje Alternativna goriva  i  alternativni energenti  - izazov budućnosti.

Teme predavanja bile su brojne i  za raspravu izazovne: energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije, otpad u energiju - energija iz otpada,  bioplin (SNG) novi energent, cirkularna-kružna ekonomija, "0" nula otpada - Zero waste, redukcija stakleničkih plinova-redukcija emisije polutanata, rekuperativne  i/ili regenerativne tehnologije  u povećanju energetske učinkovitosti, otpadna energija u turbo sistemu, energent kao obnovljivi izvor energije s ciljem  redukcija stakleničkih plinova u industriji, EU Direktive 2009/28/EC i 2012/27/EC, proizvodnja vodika iz zemnog plina u reformeru, a sve u korištenju-primjeni LNG – CNG – SNG – NGL  i  LPG (UNP) kao alternativnih goriva – energenata.

Sve teme bile su jasno prezentirane, obrađene i elaborirane kroz energetske i ekološke aspekte u zaštiti prirode i okoliša, kao i  prizmu ekonomskih gledišta, održivog razvoja - benefita.

Na svečanoj večeri upriličenoj laureatima iz oblasti alternativnih goriva firmi GRIZELJ iz Sarajeva dodijeljeno je posebno priznanje "AMBASADOR alternativnih goriva 2016"  .

U skladu sa Direktivom 94/14 EU, analizirajući dosadašnje aktivnosti i projekte koji su realizirani na području alternativnih goriva, zajedničko Vijeće za međunarodnu suradnju i koordinaciju projekata donosi ODLUKU  kojom firmi GRIZELJ iz Sarajeva  dodjeljuje počasni naziv – znak izvrsnosti AMBASADOR alternativnih goriva 2016 

U obrazloženju se naglašava slijedeće: Priznanje se dodjeljuje promicateljima vrijednosti koje proizlaze iz stvarne i oživotvorene primjene smjernica EU i dekarbonizacije prometnog sustava, smanjivanja ovisnosti o fosilnim gorivima, povećanju energetske i okolišne učinkovitosti prometnog i pomorskog sektora, a na dobrobit poduzetnika, svih sudionika u sustavu, kao i potrošača. Ovu odluku i obrazloženje potpisuje za Koordinaciju Davor Georg Lisicin.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti