Grizelj d.o.o. dobitnik dva vrijedna regionalna priznanja

25.11.2016. 18:12 / Izvor: Akta.ba
Grizelj d.o.o. dobitnik dva vrijedna regionalna priznanja

Priznanje je sarajevskoj tvrtki dodijeljeno kao lideru jugoistočne Evrope u postavljanju novih standarda u kvalitetu.

Stručni kolegijum 4. Biznis konferencije BEES 2016 "Kako privući nove investicije u energetskom sektoru - projekcije do 2020.“, donio je odluku da ove godine, dodijeli priznanje BEES AWARD 2016 kompaniji GRIZELJ d.o.o., Sarajevo.

Priznanje je sarajevskoj tvrtki dodijeljeno kao lideru jugoistočne Evrope u postavljanju novih standarda u kvalitetu, pouzdanosti I implementaciji najsavremenijih tehnoloških i energetski efikasnih rešenja u projektima termoenergetike, gasne tehnike, sistema KGH i tretmana i transporta otpada i otpadnih voda, koji obezbeđuju optimalno korišćenje resursa i maksimalnu zaštitu životne sredine.

“Ovo je za nas izuzetno značajna nagrada kao dugogodišnji plod našeg uspješnog rada. Bitno je da te kolege vrjednuju na ovaj način i ponavlja se: da se lakše dokažeš vani u inozemstvu nego kod kuće”, kazao je za portal Akta.ba direktor tvrtke Tomislav Grizelj.

Inače, "BEES AWARD 2016" je javno priznanje kompanijama, lokalnim samoupravama i finansijskim institucijama koje su investiranjem u projekte energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, uticale na smanjenje potrošnje energije i / ili zamenu konvencionalnih izvora sa obnovljivim izvorima energije, dokazale jasnu opredeljenost ka unapređenju, razvoju i integraciji energetske efikasnosti i istovremeno doprinele poboljšanju energetske nezavisnosti.

Uručenje nagrade "BEES 2016 Award“ biće održano na svečanoj ceremoniji u okviru 4. Biznis konferencije BEES 2016 "Kako privući nove investicije u energetskom sektoru - projekcije do 2020.“, 15. decembra 2016.

Pored ove nagrade, tvrtka Grizelj dobitnik je još jednog vrijednog priznanja.

Naime, na sjednici Vijeća Koordinacije za alternativna goriva Jadransko-jonske regije i Zajednice za UNP HGK održanoj u Zagrebu, a potvrđenoj 18.11.2016. donesena je odluka kojom dodjeljuje – znak izvrsnosti - priznanje ALTERNATIVNA GORIVA  2016.

Kako se navodi u odluci, priznanje se dodjeljuje za odvažan iskorak u primjeni, promociji i osnaživanju alternativnih goriva – UNP/CNG

Priznanje se dodjeljuje promicateljima vrijednosti koje proizlaze iz stvarne i oživotvorene primjene smjernica EU i dekarbonizacije prometnog sustava, smanjivanja ovisnosti o fosilnim gorivima, povećanju energetske i okolišne učinkovitosti prometnog i pomorskog sektora, a na dobrobit poduzetnika, svih dionika u sustavu kao i potrošača.

Isto će biti uručeno na Danima alternativnih goriva u Stubičkim toplicama, točnije 30.11.2016. u sklopu Foruma & Media festivala Jadransko-jonske regije „Alternativna goriva 2016" godine .

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti