Grizelj počeo proizvodnju mobilnog postrojenja Cremico 5.0 za EU partnera

27.04.2020. 08:48 / Izvor: Akta.ba
Grizelj počeo proizvodnju mobilnog postrojenja Cremico 5.0 za EU partnera

Postrojenje će biti opremljeno sa više namjenskih komponenti za ovu vrstu postrojenja sa ciljem povećanja sigurnosti i pouzdanosti u eksploataciji.

Po okončanju i reviziji projektne dokumentaciju po EU Direktivama, EN, nabavci repromaterijala po ovim otežanim uvjetima, počela je proizvodnja mobilnog postrojenja Cremico 5.0 za naručioca iz EU, naj softiciranije postrojenja za oporabu energenta iz hazardnog "otpada" u ekoenergiju.

"S obzirom da je riječ o modularnoj tehnici  neke pozicije bit će izrađene po odobrenoj dokumentaciji kod provjerenih kooperanata pod budnim i strogim okom managera kvaliteta", kazali su za Akta.ba u firmi Grizelj.

Lambda system LamTech tip OCL – 4 koji je razvijen u firmi Grizelj i testiran u laboratoriji na testnom demo postrojenju,  uz najviše zahtjeve norme od TA Luft  Germany, zadovoljava.

Postrojenje će biti opremljeno sa više  namjenskih komponenti za ovu vrstu postrojenja sa ciljem povećanja sigurnosti i pouzdanosti u eksploataciji.

"Većina komponenti nalazi se već dugi niz godina u eksploataciji, neke su komponente osuvremene a neke nanovo razvijene i prošle strogi test, po procedurama jedinstvenog sistem Qx kontrole kvaliteta", kazali su.

Svi dobavljači i njihova oprema koja će biti instalirana u Cremico 5.0  također je podvrgnuta strogoj kontroli sistema Qx jer firma Grizelj daje garanciju na postrojenje na 60 mjeseci uz vijek trajanja 100000 sati efektivnog rada.

S obzirom da EU boravi kroz EN ISO procedure u krugu firme Grizelj od 1998 god.  je bila jedna od odlučujućih i bitnih zahtijeva za dobivanje znaka CЄ, znaka sigurnosti.

Na ponos uposlenika firme Grizelj, kooperanata, dobavljača i dalje smo perjanica u kvalitetu ne u EU već i šire o čemu govore značajna internacionalna priznanja, diplome, certifikati  od renomiranih institucija, instituta, agencija i asocijacija za kvalitet.

Inovativnim reprezentativnim rješenjima u racionalizaciji, fleksibilnosti i održivom razvoju  bez otpada su internacionalne zelene tehnologije i tehnike.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti