Grizelj: U slučaju nestanka plina ne morate zavrtati ventile

12.12.2018. 12:08 / Izvor: Akta.ba
Grizelj: U slučaju nestanka plina ne morate zavrtati ventile

Grizelj pojašnjava kako korisnici plina ne moraju zavrtati nikakve ventile i pokušavati gasiti plin.

Nakon što je jutros veliki broj sarajevskih naselja ostao bez snabdijevanja plinom, kako su rekli iz Sarajevogasa, zbog kvara na mreži, apelovali su na sve korisnike da iz sigurnosnih razloga izvrše zatvaranje ventila ispred gasnih trošila peći, bojler kao i ventila u setu, odnosno mjerno - regulacionom uređaju.

Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode Grizelj, te stručnjak u ovoj oblasti za Akta.ba je kazao da je sigurnost plinskog sistema u Sarajevu na najvišem nivou, te da neće doći ni do kakvog akcidenta.

"Kod postojećih korisnika plinskih instalacija, ukoliko su one ispravno održavane, ne može doći ni do kakvog akcidenta ni incidenta. Sistem kao sistem je siguran. Za 40 godina nije bilo nijednog incidenta kada je riječ o struci i plinskim instalacijama. Napominjem da nema nikakvih opasnosti po građane grada Sarajeva. Poduzete su sve mjere predostrožnosti Sarajevogasa kao distributera koji nadzire i provodi mjere zaštite i sigurnosti građana", kazao je Grizelj.

Grizelj pojašnjava kako korisnici plina ne moraju zavrtati nikakve ventile i pokušavati gasiti plin.

Kako je ranije za Oslobođenje kazala direktorica Sarajevogasa Nihada Glamoč, do prekida u isporuci gasa došlo je zbog blokade ventila na Humu, te da su bez ovog energenta ostala neka naselja u Centru i Starom Gradu.

Iz Sarajevogasa su kazali da su njihove ekipe su u najkraćem roku otklonile kvar i u toku je normalno uspostavljanje dotoka gasa prema korisnicima kod kojih je došlo do prekida u isporuci, kao i normalizacija snabdijevanja prirodnim gasom Kantona Sarajevo.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti