Vijesti

Grupacija MIMS na sajmu "Gast 2008" u Splitu

29.02.2008. 14:01 / Izvor: eKapija.ba

Na zajedničkom štandu bh. privrede na sajmu "Gast 2008", koji će biti održan od 05. do 09. marta 2008. godine u Splitu, svoje proizvode i usluge predstavit će grupacija MIMS, odnosno njene članice čije su proizvodne djelatnosti tematski interesantne turističko-ugostiteljskom tržištu za nastupajuću sezonu, saopćeno je iz Klasa.

Tako će "Klas" i "Sprind" u Splitu naglasiti ponudu polugotovih i gotovih pekarskih proizvoda, "Sarajevska pivara" će promovirati pivo koje, u konkurenciji hiljada pivara, zauzima 14. mjesto u svijetu, "Vegafruit" će predstaviti ponudu sokova i drugih prerađevina od voća i povrća, dok će svoje domete u grafičkoj industriji i proizvodnji ambalaže prezentirati "Polet" i "Unioninvestplastika", najveće grafičke kuće u BiH. Podršku ovim kompanijama u plasiranju proizvoda na hrvatsko tržište pružit će Inter MIMS Hrvatska.

Inače, "Gast" je vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj, te nezaobilazno mjesto okupljanja privrednika relevantnih djelatnosti i sklapanja poslova neposredno pred turističku sezonu. Snagu sajma i njegovu važnu poziciju na međunarodnom privrednom nivou prepoznala je I BiH, koja je ove godine prihvatila čast da bude zemlja-partner.

"Gast" je jedan od rijetkih sajmova u regionu koji bilježi stalni rast posjetitelja i izlagača (30 posto godišnje). Organizaciju nastupa bh. privrede na ovom sajmu preuzela je Privredna komora Tuzlanskog kantona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti