Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Hadžić o iseljavanju i bijeloj kugi: Za mene su ovi podaci državni udar

03.06.2020. 09:22 / Izvor: N1

Makroekonomski analitičar Faruk Hadžić predstavio je podatke Agencije za statistiku BiH, koje je prikazao kroz infografiku i pokazuju stvarne razmjere iseljavanja i bijele kuge.

"Od naših budžetskih patriota sigurno nećete čuti ove podatke vezano za stanje u obrazovanju, o tome koliko je manje upisanih učenika, koliko se smanjio broja odjeljenja i koliko je manje upisanih studenata. Najnoviji podaci Agencije za statistiku BiH, koje sam prikazao kroz infografiku, pokazuju stvarne razmjere iseljavanja i bijele kuge", naveo je Hadžić.

 

Prema podacima, samo u jednoj godini, broj učenika u osnovnim školama je manji za 5.719, u srednjim za 4.831, a studenata 7.662. 

"Za mene su ovi podaci državni udar, a ne grlata borba sa izmišljenih radnih mjesta na budžetu, koje mi plaćamo kroz teško zarađeni, a oporezovani novac Razmislite ko će u budućnosti činiti ovu državu, jer je ukupni broj učenika i studenata 466.614, a penzionera 691.000", poručuje Hadžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti