Halcom postao dio ELITE programa Londonske berze

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Halcom postao dio ELITE programa Londonske berze

22.05.2015. 11:24 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Halcom je pozvana, od strane London Stock Exchange grupe (u daljem tekstu LSEG), da se pridruži njihovom pan-evropskom programu ELITE. Sve kompanije ove grupe dijele zajedničke karakteristike: ambiciju i brz rast.

Pan-evropski ELITE program je osnovan 2012.godine, od strane LSEG-a, a njegov osnovni cilj je da svojim članovima pruži mogućnost umrežavanja, direktne kontakte i poznanstva u okviru finansijskih i konsultantskih poslova, u kombinaciji sa odličnim edukativnim treninzima i savjetovanjem. Interna komunikacija članova ovog programa je omogućena putem web portala. Od 2012. do proljeća ove godine, ELITE programu se priključilo 200 kompanija (Njemačka, Finska, Španija, Francuska, Italija, Velika Britanija, Grčka i Rumunija), a nedavno se priključilo više od 25 evropskih kompanija. Jedna od njih je Halcom, koja je na području elektronskog bankarstva i sistema plaćanja, prisutna na deset međunarodnih tržišta, od čega je 14 godina u Bosni in Hercegovini.

Povodom ove prilike, Marko Valjavec, direktor Halcom d.d. je izjavio: "Zadovoljni smo pozivom na ELITE program. Za Halcom, ovaj poziv služi kao priznanje za dosadašnji rad. Naročito kada jedna renomirana međunarodna organizacija, kao što je LSEG, vidi kvalitete uspjeha ambiciozne kompanije koja ima mnogo potencijala i želju za daljim rastom."

Krajem aprila i početkom maja, održan je niz događaja u Londonu i Milanu na kojima su pozdravljeni novi članovi ELITE programa, gde je takođe prisustvovao i Halcom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti