Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Helena Madić imenovana za predsjednicu EPRA-e

09.06.2014. 14:23 / Izvor: eKapija.ba

Na 39. sjednici Evropske platforme regulatornih tijela (EPRA) održanoj u Budvi od 04-06. juna 2014. godine, Helena Mandić, pomoćnica direktora za oblast emitovanja Regulatorne agencije za komunikacije izabrana je za predsjednicu EPRA-e. Na sjednici u Budvi  učestvovalo je 165 predstavnika iz 46 zemalja.

EPRA je renomirana platforma regulatora koju sačinjava 52 regulatorna tijela iz cijele Evrope i šire. Stalni posmatrači EPRA-e su Evropska komisija, Vijeće Evrope, Evropski audiovizuelni opservatorij i Ured OSCE predstavnika za slobodu medija.

Ovo je drugi put da je za predsjednika EPRA-e izabrana osoba iz Bosne i Hercegovine, što predstavlja siguran znak Evropi da u oblasti regulacije audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, Agencija raspolaže kadrovskim i drugim potencijalima da parira zemljama članicama Evropske Unije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti