Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

HELP: Ulagaće se u turističku signalizaciju kompletne planine Zvijezda

02.03.2016. 09:13 / Izvor: Akta.ba

Projekat "Izgradnja održive lokalne ekonomije kroz razvoj MSP i turističkih kapaciteta u Bosni i Hercegovini" u 2016 godini podrazumijeva rad na povećanju turističkih kapaciteta i to najvećim dijelom na području općine Vareš.

Pored već implementirane direktne podrške privatnim poduzetnicima u turizmu, i to ulaganjem u podizanje kvaliteta usluge kroz poboljšanje smještajnih kapaciteta, projektom se želi i obogatiti infrastruktura općine Vareš namijenjena biciklizmu, planinarenju i svim drugim sličnim aktivnostima na planini Zvijezda, a koja okružuje sam grad.

Do sada je izgrađeno 10 odmarališta/šadrvana koji su smješteni na raskrsnicama šumskih puteva, vrhovima planine i drugim atraktivnim lokacijama gdje će biti od koristi posjetiteljima ovog prelijepog kraja. U narednom periodu planira se izgradnja još 6 ovakvih odmarališta/šadrvana kako bi se pokrilo područje cijele općine odnosno svi oni dijelovi koje turisti posjećuju.

"Ulagaće se i u turističku signalizaciju kompletne planine i to postavljanjem putokaza i mapa, a što će učiniti ovo područje pristupačnijim i sigurnijim za posjetitelje", ističu iz humanitarne organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti