Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Herbal Spa proslavio treću godinu poslovanja, otvaraju tri nove poslovnice

21.03.2018. 08:55 / Izvor: Akta.ba

Herbal Spa centar sinoć je uz prisustvo brojnih zvanica i svojih uposlenika obilježio tri godine uspješnog rada u našoj zemlji.

Husssain Alnassar, direktor i osnivač Herbal Spa centra, kazao je kako se na samom početku rada i otvorenja prvog centra u BiH 2015. godine, nije nadao ovako velikom uspjehu koji danas grade.

"Veoma sam zadovoljan dosadašnjim radom u BiH, što je evo i razlog za današnje slavlje a koje će polako prerasti u tradiciju. Do sada smo otvorili dvije poslovnice i u narednom period planiramo otvaranje još tri nove poslovnice, pa ćemo ih tako imati ukupno pet. Naši planovi su razvijanje biznisa i smatramo da je ovo vrijeme najbolja prilika za tako nešto", kazao je za Akta.ba, Alnassar.

Alnassar je kazao da ova vrsta biznisa nova na našem tržištu ali i u svjetu, jer usluga koju nude nije više svojstvena samo radu hotela.

"Do sada smo spa centre imali samo po hotelima ali centar kao što je Herbal Spa izašao je iz tih okvira, jer je htio svoje luksuzne usluge pružiti i ljudima koji ne dolaze u hotele tačnije za one ljude koji tu žive. Mislim da je u BiH potrebno još ovakvih centara kao što je naš, što nama daje vjetar u leđa da posao dalje razvijamo i širimo", kazao je Alnassar.

Elma Oruč, marketing menadžer u Herbal Spa centru kazala je da sam cilj dolaska Centra u BiH bio predstavljanje jednog specifičnog spa koncepta na našem tržištu. Od ostalih se izdvaja po tretmanima koje nudi svojim klijentima.

U svojoj ponudi imaju preko 20 vrsta masaža sa jedinstvenim tehnikama koje se koriste. Zatim tu su tretmani Marokansko kupatila ali i mnogi drugi luksuzni tretmani svojstveni istočnjačkoj kulturi, podijeljeni u šest kategorija.

Zadržali su kuvajtski princip poslovanja, gdje muškarci rade tretmane za muškarce a žene za žene.

Prvi Spa centar koji je otvoren u Sarajevu iskuljučivo je bio namijenjen damama dok je drugi koji je otvoren na Ilidži na prvi rođendan Spa centra,  namijenjen i muškarcima.

Oruč je kazala kako u posljednje vrijeme naši sugrađani sve više spoznaju značaj tretmana koje pružaju, jer im oni donose  opuštajuće i relaksirajuće trenutke nakon napornog rada i uvode ih u svijet luksuza na jedan malo drugačiji način.

U Herbal Spa centru zaposleno je oko 50 radnika iz BiH koji su svoje edukacije završili od strane stručnjaka sa Filipina, koji ove tehnike rade u Kuvajtu.

Na ovoj proslavi proglašena su i tri najbolja zaposlenika koji su kao nagradu osvojili odlazak u Kuvajt.

Herbal Spa kompanija osnovana je 2002. godine u Kuvajtu i šesnaest godina poslije ova kompanija bilježi kontinuirani rast i uspjeh u svom segment djelovanja. Danas kompaniju čini 18 poslovnica, koje se nalaze u tri države, koje svojim klijentima nude više od 90 različitih spa usluga.

Svečanosti su prisustvovala i poznata lica iz svijeta showbiznisa, sporta i politike koja su korisnici luksuznih usluga Herbal Spa centra.

I.M.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti