Hercegbosanska županija primljena u Jadransko-jonsku euroregiju

09.02.2018. 13:19 / Izvor: Akta.ba
Hercegbosanska županija primljena u Jadransko-jonsku euroregiju

Hercegbosanska županija (HBŽ) primljena je u članstvo Jadransko-jonske euroregije na Općoj izbornoj Skupštini te udruge održane u četvrtak u Termoliju u Italiji, priopćila je Vlada HBŽ-a.

Hercegbosanska županija (HBŽ) primljena je u članstvo Jadransko-jonske euroregije na Općoj izbornoj Skupštini te udruge održane u četvrtak u Termoliju u Italiji, saopćila je Vlada HBŽ-a.

U ime predsjednika Vlade HBŽ-a prisutnima se zahvalila njegova savjetnica Ivana Mišković, istakavši kako je europski put te županije i Bosne i Hercegovine dobrodošao i u cijelosti prihvaćen te kako su bitni sektori kao što su poljoprivreda, okoliš, turizam i kultura, infrastruktura i promet također i u HBŽ-u od izuzetnog značaja za održivi socio-ekonomski razvoj.

Napomenula je da su zajednička područja od interesa i za HBŽ-e, kao i za cijelu Jadransko-jonsku regiju, između ostalih, međudržavna i međuregionalna saradnja kroz zajedničke projekte, održivi razvoj ruralnih i udaljenih područja, zaštita prirode i okoliša, posebno vrlo vrijednih prirodnih područja i nasljeđa te uključivanje organizacija civilnog društva, građana i jedinica lokalne samouprave u procese donošenja odluka.

Jadransko Jonska Euroregija udruga je jedinica teritorijalne samouprave na području Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke, koje su smještene na Jadranskom i Jonskom moru, te nacionalnih i međunarodnih institucija.

Članice JJE zajedničkim djelovanjem potiču, pospješuju i ostvaruju razvoj na području regije radi stvaranja perspektive poboljšanja kvalitete života i standarda njezina stanovništva, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti