Hercegovina dobila prvih deset kilometara autoceste
OTVORI GALERIJU

Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Hercegovina dobila prvih deset kilometara autoceste

Izgradnja 10 kilometara autoceste trajala je dvije godine i iznosila je 70 milijuna eura bez PDV-a.Time je BiH spojena s europskom mrežom autocesta, a autocesta na izgrađenoj dionici trenutno se neće naplaćivati.

17.09.2014. 07:44 / Izvor: Fena

Autocesta od petlje Međugorje do Međunarodnog graničnog prijelaza Bijača, čime je Hercegovina dobila prvih 10 kilometara autoceste, svečano je otvorena sinoć, dok će u funkciji za promet biti u upotrebi od danas.

Po riječima predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande autocesta ima veoma široku poruku.

"Živim u nadi da je ova dionica početak jadransko-jonske ceste, da će se koridor Vc završiti te da će BiH postati prometno čvorište", kazao je Bevanda.

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić istaknuo je kako se u ovom trenutku u BiH autocesta gradi i na sjeveru, jugu i centralnom dijelu zemlje.

"Pred nama je gradnja jadransko-jonske ceste, a ja sam uvjeren kako bi BiH mogla postati važno cestovno središte kada je riječ o jugozapadu Europe", naglasio je ministar.

"Izgradnja 10 kilometara autoceste trajala je dvije godine i iznosila je 70 milijuna eura bez PDV-a.Time je BiH spojena s europskom mrežom autocesta, a autocesta na izgrađenoj dionici trenutno se neće naplaćivati", izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.Podsjetio je kako su izgradnjom ove dionice napravljene značaje uštede koje će biti utrošene na obnovu regionalnih cesta.

Inače, uz autocestu izgrađeni su i tri mosta/vijadukta, tunel Bijela Vlaka, petlja Međugorje, bočno naplatno mjesto Međugorje-Zvirovići, odmorište Kravice, čeono naplatno mjesto Zvirovići, Centar za održavanje i kontrolu te GP Bijača.

Foto:Emanuel (FENA)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti