HI "Destilacija" Teslić dobila nagrade za kvalitet sirćeta na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

22.05.2008. 12:14 / Izvor: eKapija.ba
HI 'Destilacija' Teslić dobila nagrade za kvalitet sirćeta na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

HI "Destilacija" Teslić, na 75. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu osvojila je pehar Novosadskog sajma za visok kvalitet sirćetne kiseline, 4 velike zlatne, 5 zlatnih i jednu srebrnu medalju za visok kvalitet sirćeta.

Strateški cilj HI "Destilacija" Teslić za naredni period je proširenje postojeće proizvodnje, razvoj novih proizvoda i tehnologija, uz vođenje računa o ekologiji i poštovanju međunarodnih standarda i propisa, a sve s ciljem što većeg zadovoljenja tržišta, saopšteno je iz kompanije.

Akcionarsko društvo HI "Destilacija" Teslić, osnovano je 1896. godine, sa osnovnim proizvodima sirćetnom kiselinom i drvenim ugljem, stalno je težilo što boljem kvalitetu.

HI "Destilacija" Teslić oformila je preduzeće "Acetik" u Beogradu sa zadatkom da plasira proizvode HI "Destilacije" na tržište Srbije.

"Destilacija" ima tradiciju od 80 godina u proizvodnji sirćetne kiseline postupkom suve destilacije drveta. Sirćetna kiselina se iz sirovog drvnog sirćeta ekstrahuje sa etilacetatom, zatim se koncentruje i prečišćava do odgovarajućeg kvaliteta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti