Hidrogradnja bez direktora: Munir Obralija dao ostavku

02.06.2014. 08:16 / Izvor: Oslobođenje
Hidrogradnja bez direktora: Munir Obralija dao ostavku

Munir Obralija, v.d. direktor Hidrogradnje, podnio je neopozivu ostavku na poziciju koju je obnašao od oktobra 2013. godine, saznaje Oslobođenje.

Kako  je Oslobođenju potvrđeno u upravi, v.d. direktor Hidrogradnje Munir Obralija podnio je neopozivu ostavku na poziciju koju je obnašao od oktobra 2013. godine.

On je Nadzornom odboru Hidrogradnje u srijedu podnio pisanu ostavku, u kojoj je obrazložio razloge odlaska. Između ostalog, kao glavni razlog naveo je nemogućnost adekvatnog rada u izrazito teškoj situaciju u kakvoj se nalazi Hidrogradnja.

Njegov zamjenik i direktor za finansije Rešad Sokolović također je najavio ostavku. On bi u narednim danima trebao NO podnijeti pisanu ostavku i obrazložiti  razloge odlaska.

Podsjećamo da je tehnički direktor Fikret Brković podnio neopozivu ostavku prije skoro dva mjeseca, a kao razloge je naveo nerješavanje naslijeđenih dugova po raznim osnovama, blokade računa i nemogućnost isplate plata radnicima.

S obzirom na to da je NO početkom ovog mjeseca objavio javni konkurs za izbor i imenovanje novog direktora Hidrogradnje i dva člana uprave, kako nezvanično saznajemo, na konkurs se prijavio samo jedan kandidat - diplomirani inženjer geologije Sabahudin Begović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti