Hidroinženjering i Economic vam olakšava izbor: Kada ili tuš kabina?

11.09.2017. 09:18 / Izvor: Akta.ba
Hidroinženjering i Economic vam olakšava izbor: Kada ili tuš kabina?

Namjeravate renovirati ili opremate kupatilo, još niste sigurni da li želite kadu ili tuš-kabinu? Hidroinženjering & Economic će Vam pomoći u izboru.

Namjeravate renovirati ili pak opremate kupatilo, a i dalje niste sigurni da li želite kadu ili tuš-kabinu?

Kompanija Hidroinženjering & Economic iz Banja Luke predstavlja Vam prednosti i mane i jedne i druge opcije.

Najbitniji faktor kada donosite odluku je prostor koji vam stoji na raspolaganju u kupatilu. Ukoliko imate malo kupatilo, bolje rješenje su, naravno, tuš-kabine kako bi napravili uštedu na prostoru. To je vrlo praktično s jedne strane, ali s druge i komplikovano, ako recimo imate malo dijete. U tom slučaju vam je potrebna tuš kabina koja ima ugrađeno sjedište za djecu.

Tuš kabina zauzima manje prostora, pa ćete, obzirom na manje dimenzije nego kod kade, dobiti prividno povećanje prostora. Keramička kada za tuš kabine takođe ima niže stranice te je ulazak u istu puno jednostavniji od ulaska u klasičnu kadu. Živi li u vašem domu starija ili teže pokretna osoba, nema sumnje da je tuš kabina bolja opcija. Takođe, važno je spomenuti da se keramičke kade lakše održavaju, a i teže se oštećuje od emajliranih.

Za tuš kabinu takođe preporučujemo izabrati mat staklo i to zbog jednostavnog razloga – lakšeg održavanja.

Tuš kabine danas različito izgledaju, od onih klasičnih, pa sve do kabina koje umjesto klasične podloge imaju samo pločice ili neku drugu vrstu kamene obloge. To je nešto zahtjevnija varijanta prilikom ugradnje jer se mora, prethodno, posebno dobro uraditi hidroizolacija poda, kako se ne bi desilo da voda prođe kroz podlogu i okvasi plafon od komšije. Ukoliko imate nešto više novca na raspolaganju, ima i skupljih modela tuš kabina, a one mogu da budu osvjetljene, da imaju radio, različite masažere, priključke za telefon…

Puna kada tople pjenušave kupke, muzika u pozadini i čaša dobrog vina uopšte ne zvuče loše nakon napornog radnog dana. Ako volite hedonistički način života i volite duga izležavanja, klasična kada je najbolji izbor za vas.

Kade dolaze u različitim oblicima, veličinama od kojih dosta zavisi i cijena, a mogu biti akrilne, livene i, najskuplje, porcelanske. Najpopularnije su pravougaone, jer se lako ugrađuju, a skuplje varijante imaju i opciju đakuzija.

Oni što ne žale para, a ni prostor im ne manjka, mogu da razmisle da ubace staklenu kadu. S druge strane, ako imate manje prostora u kupatilu, ali nikako ne želite da odustanete od kade, za vas je pravi izbor ona koja je sužena samo na jednom kraju.

Zavisno od toga šta želite od tuš kabine ili kade, cjene za osnovne modele se kreću između 200 i 600 KM, dok one lukzuzne varijante mogu koštati i po nekoliko hiljada KM.

U Hidroinženjering & Economic ponudi imate veliki izbor kada i tuš kabina po promotivnoj cijeni. Pogledajte njihovu ponudu i uvjerite se u najpovoljnije cijene kada i tuš kabina u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti