Hifa Oil izvršila recertifikaciju najnovijeg standarda ISO 14001:2015

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Hifa Oil izvršila recertifikaciju najnovijeg standarda ISO 14001:2015

Hifa Oil je kao prva kompanija u branši usvojila ISO 9001 još 2003. godine. Februara 2014. godine također je prva u branši u BiH postala nosilac certifikata ISO 14001.

22.05.2019. 11:49 Izvor: / Akta.ba

Vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini Hifa Oil uspješno je izvršio recertifikaciju sistema okolinskog upravljanja po zahtjevima najnovije verzije međunarodnog standard ISO 14001:2015. Kontrolni audit obavio je Jozef Varga lead auditor ispred certifikacijske kuće TÜV SÜD Ljubljana - predstavništvo u Sarajevu.

Hifa Oil je kao prva kompanija u branši usvojila ISO 9001 još 2003. godine. Februara 2014. godine također je prva u branši u BiH postala nosilac certifikata ISO 14001, a ove godine obnovila je usvajanje i njegove najnovije verzije. “Ovom recertifikacijom ISO 14001:2015 Hifa Oil je kao društveno odgovorna kompanija još jednom potvrdila najvišu razinu kvaliteta ali i brige za okoliš. Naši kupci, korisnici usluga, javnost i građani, navikli su na odgovoran odnos Hifa Oil kada je u pitanju zaštita životne sredine. Tako će biti i u budućnosti”, kazao je Venan Hadžiselimović izvršni direktor kompanije.

Sagovornici prilikom audita ispred kompanije Hifa Oil ovaj put bili su dr. Venan Hadžiselimović izvršni direktor, Enis Alić predstavnik rukovodstva za kvalitet (ISO 9001), te po prvi put u ulozi predstavnika rukovodstva za okoliš (ISO 14001) Asmir Kopić.

Gospodin Varga imao je samo riječi hvale za stanje u kompaniji. Posebno ga se dojmio voćnjak koji se nalazi u neposrednoj blizini upravne zgrade u Tešnju, a kojeg su podigli zaposlenici Hifa Oil na tada zapuštenoj površini. “Ovo je dokaz da Hifa Oil uz poštivanje zahtjeva ISO 14001:2015, svojim angažovanjem želi pokazati kako želi sudjelovati u uređenju grada, što je zapravo konkretan doprinos podršci u dostizanju vizije Općine Tešanj”, kazao je tom prilikom Varga, čestitavši menadžmentu i uposlenicima uspješno proveden kontrolni audit.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivata na domaćem, i tržištima u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, i u drugim zemljama regiona. Od prošle godine kompanija je prisutna i u segmentu maloprodaje. Hifa Oil posjeduje benzinske pumpe u Sarajevu, Tesliću, Busovači, Banovićima, Rudom i u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore. Uskoro se očekuje početak rada još jedne nove pumpe u Živinicama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti