Hifa Petrol 2018. ostvarila rast prihoda od preko 24 %, u planu nove investicije

29.01.2019. 08:32 / Izvor: Akta.ba
Hifa Petrol 2018. ostvarila rast prihoda od preko 24 %, u planu nove investicije

U toku 2018. godine kompanija Hifa Petrol je  započela proces rebrendiranja svojih benzinskih stanica, rebrendiranje vozila za transport naftnih derivata.

Kompanija Hifa Petrol je poslovnu 2018. godinu završila odličnim rezultatima, bilježeći rast prihoda od preko 24 posto. Najuspješnija naftna kompanija u Bosni i Hercegovini po krajnjem finansijskom rezultatu je i tokom 2018. nastavila sa permanentnim rastom kako to čini već posljednjih 14 godina.

Hifa Petrol je proširila svoju mrežu benzinskih stanica te trenutno posjeduje 32 širom Bosne i Hercegovine sa tendencijom širenja mreže i u 2019. godini. 

Kako je ranije najavljeno, nastavljeno je sa novim investicijama, te je  zaključno sa akvizicijom plinskog i naftnog terminala u Ševarlijama Hifa Petrol samo u 2018. godini investirala preko 10 miliona konvertibilnih maraka.

U svom vlasništvu trenutno posjeduje 5 naftnih i 3 plinska terminala koji se osim ovog u Ševarlijama, nalaze u Bukvi kod Tešnja, Grudama, Mostaru, Vogošći, a koji zadovoljavaju najviše tehnološke i ekološke norme poslovanja.

Kompanija snabdijeva preko 2.500 privrednih subjekata, a neki od njih su JP Autoceste Federacije BiH, Željeznice Federacije BiH, KJKP Gras, JP Šume Republike Srpske, JP BH Pošta i mnogi drugi.

U toku je izgradnja nove upravne zgrade u Vogošći a završetak radova je planiran sredinom 2019. Zgrada je radjena po najsavremenijim standardima moderne gradnje, a sve u cilju poboljšanja uslova rada uposlenika..

"Broj uposlenih povećan je za 23%, odnosno za 70 novih uposlenika , čime je ukupan broj uposlenih na kraju 2018. godine bio preko 370. Kompanija veoma brine o svojim uposlenicima pružanjem što kvalitetnijih uslova rada sa fokusom na konstantno usavršavanje kroz razne edukacije i seminare", izjavio je generalni direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić.

Dokaz da su ljudi najveće bogatstvo očituje se  kroz procese zapošljavanja i vrijednosti koje kompanija promoviše, a da su to i drugi prepoznali govori činjenica da je kompanija posljednje  četiri godine ponosni nosilac titule „Najpoželjniji poslodavac“.

Nova aditivirana HPLUS EURO 6 goriva su obilježila poslovanje kompanije Hifa Petrol u 2018. godini. HPLUS EURO 6 goriva, razvijena u saradnji sa svjetski renomiranom korporacijom - liderom  u tehnologiji aditiva, su visokokvalitetna goriva posljednje generacije koja donose vrhunske performanse i poboljšanu ekonomičnost vozilima, smanjuju potrošnju goriva do 4%, pojačava snagu motora, smanjuju zvuk rada motora, produžuju radni vijek motora, te dokazano smanjuju emisiju štetnih gasova i doprinose zaštiti životne sredine.

U toku 2018. godine kompanija Hifa Petrol je  započela proces rebrendiranja svojih benzinskih stanica, rebrendiranje vozila za transport naftnih derivata, te se fokusirala i na unapređenje poslovanja u ostalim segmentima. Otvorene su i 4 nove benzinske stanice - u Visokom, Istočnom Sarajevu, Kozarcu i Cazinu, čime se Hifa Petrol benzinske stanice sada nalaze u više od 20 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Da bi svojim kupcima pružila što kompletniju uslugu Hifa Petrol je obogatila sadržaj svojih benzinskih stanica u sklopu kojih posjeduje 32 trgovine "HP SHOP", 19 samouslužnih autopraonica  "HP WASH", 11 vulkanizerskih radnji "HP SERVICE", 28 mjenjačnica "HP EXCHANGE" i 7 kafea  "HP CAFE" kao i vlastitu liniju motornih ulja HG Line i mirisa HG Fresh.

Osim u segmentu investicija, Hifa Petrol je nastavila da bilježi uspjehe i na drugim poljima čime dugi niz godina opravdava status najuspješnije naftne kompanije u Bosni i Hecegovini po izboru "TOP 100" Poslovnih novina.

"Tokom protekle godine nastavili smo sa unapređenjem poslovanja i veoma smo ponosni što novu 2019. godinu počinjemo kao prva kompanija u Bosni i Hercegovini iz naftne branše koja je dobila industrijsku sigurnosnu dozvolu, međunarodno priznati dokument koji u konačnici pokazuje da kompanija Hifa Petrol posluje u skladu sa svjetskim i evropskim sigurnosnim standardima", istakao je generalni direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić .

Misija kompanije Hifa Petrol je podržati mlade ljude da ostanu u svojoj zemlji.  Iz tog razloga je 2015. godine pokrenuta kampanja „Najbolji sa najboljim“ u okviru koje su za zaštitna lica Hifa Petrola izabrani mladi i uspješni bh. sportisti Damir Džumhur, Amel Tuka, Mesud Pezer i Sanjin Pehlivanović, iza čijih rezultata stoje velika odricanja i trud i koji su dokaz da je i uspjeh u Bosni i Hercegovini moguć.

Svjesna svoje društvene odgovornosti, kompanija Hifa Petrol svojim aktivnostima ispunjava sve propisane uslove o zaštiti okoline i doprinosi razvoju zajednice i društva. U svom poslovanju posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša te je prije osam godina pokrenula kampanju „Ne bacaj smeće, sadi cvijeće”. Uvođenjem HPLUS Euro 6 goriva kojim se smanjuje emisija štetnih gasova kompanija na najbolji način pokazuje svoju ekološku odgovornost.

U toku svog dugogodišnjeg rada, kompanija kontinuirano nudi usluge visokog kvaliteta i pruža najbolje pogodnosti svojim vjernim kupcima. Na Hifa Petrol benzinskim stanicama točenjem goriva u vrijednosti od 50KM, kupci imaju mogućnost besplatnog pranja vozila. Osim toga, u saradnji sa BIHAMK-om, njihovim članovima je omogućen popust od 0.05KM po litri goriva. Kompanija Hifa Petrol i u 2019. nastavlja sa ulaganjem u nove projekte te konstantno radi na poboljšanju i proširenju usluga kao i pružanju podrške i nagrađivanju svojih vjernih kupaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti