Hifa Petrol Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2019. godini

30.04.2019. 08:08 / Izvor: Akta.ba
Hifa Petrol Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2019. godini

Ova, najuspješnija bh. naftna kompanija, peti put zaredom nosilac je prestižnog priznanja koju dodjeljuje kompanija Kolektiv - Posao.ba.

Na svečanoj dodjeli priznanja Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2019. godini, održanoj 26. aprila u Domu oružanih snaga BiH, kompanija Hifa Petrol osvojila je prvo mjesto kao Najpoželjniji poslodavac u sektoru Nafte i plina za 2019. godinu. Također, Hifa Petrol plasirala se na 2. mjesto među top deset kompanija u BiH u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju.

Ova, najuspješnija bh. naftna kompanija, peti put zaredom nosilac je prestižnog priznanja koju dodjeljuje kompanija Kolektiv - Posao.ba.

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca prethodilo je dvomjesečno istraživanje u kojem su učestvovali ispitanici iz cijele Bosne i Hercegovine. Iz godine u godinu u istraživanju učestvuje sve više glasača, tako da je ove godine zabilježen rekordan broj od preko 250.000 glasova.

Među vodećim kriterijima bili su: pozitivno radno okruženje i dobar tretman zaposlenih, sigurnost zadržavanja posla, visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, visina plate i ostale beneficije.

"Ponosni smo na činjenicu da smo i ove godine ponijeli titulu najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini u kategoriji Nafte i plina, te uz to priznanje osvojili i 2. mjesto u ukupnom poretku svih kompanija koje posluju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kompanija Hifa Petrol pruža svojim uposlenicima kvalitetne uslove rada sa fokusom na pozitivno radno okruženje, dobar tretman zaposlenih, konstantno usavršavanje kroz razne edukacije i seminare. Svi naši izvanredni poslovni rezultati ne bi bili mogući bez naših uposlenika koji predstavljaju ključ uspjeha. Cilj nam je i ubuduće zadržati titulu najpoželjnijeg poslodavca te unaprijediti pozitivni radni ambijent koji će smanjiti trend odlaska iz Bosne i Hercegovine", izjavio je direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić.

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada prisustvovali su predstavnici najuspješnijih kompanija u BiH, predstavnici najvišeg nivoa vlasti, te vladinih i nevladinih institucija, predstavnici međunarodnih organizacija i specijalnih misija u BiH, predstavnici najvećih razvojnih projekata, te predstavnici diplomatskog kora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti