Hifa Petrol o razlozima sniženja cijena goriva na benzinskoj pumpi u Posušju

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Hifa Petrol o razlozima sniženja cijena goriva na benzinskoj pumpi u Posušju

11.03.2020. 11:20 / Izvor: Akta.ba

Povodom odluke Hifa Petrola da se značajno snizi cijenu goriva na benzinskoj pumpi u Posušju, a u vezi informacije koju je jučer objavio značaj broj medija, oglasili su se iz pomenute kompanije saopćenjem u kojem su objašnjavaju razlog donošenje ovakve odluke i koje prenosimo u cjelosti.

-Vezano za brojne upite koje smo dobili po pitanju naših maloprodajnih cijena u općini Posušje želimo obrazložiti motiv za ovakvu poslovnu odluku.

Ovom odlukom smo željeli da skrenemo pažnju javnosti vezano za situaciju u maloprodaji naftnih derivata u ovoj općini.

Naime, iako smo svjesni da ovom odlukom poslujemo sa gubitkom, želimo da se pokrenu potrebne aktivnosti oko nezakonite prodaje lož ulja na benzinskim pumpama/crpkama u istom mjestu.

Dakle, Zakonom o akcizama BIH, čl. 32 I čl. 33 (“Službeni glasnik BiH”, br.49/2009, 49/2014, 60/2014 i 91/2017) izričito je zabranjeno točenje lož ulja u bilo koje motorno vozilo, a što pojedini distributeri ne poštuju u općini Posušje.

Očekujemo od poslovne zajednice i nadležnih institucija da poduzmu neophodne mjere kako bi se poslovanje u oblasti trgovine naftom i naftnim derivatima u Posušju uvelo u zakonske okvire.

Potrošače savjetujemo da se informišu prije kupovine roba i usluga jer štetu u slučaju kupovine goriva lošeg kvaliteta nažalost snose sami.

Odgovorno stojimo iza kvaliteta i kvantiteta goriva kojeg točimo na našim pumpama/crpkama što potvrđujemo sa 474 ispitana uzorka goriva potvrđenog kvaliteta od ovlaštenih institucija u 2019. godini. Stojimo na raspolaganju svim potrošačima za sve upite vezane za oblast prometa nafte i naftnih derivata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti