Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Hifa Petrol organizovala obuku o zaštiti od požara za svoje uposlenike

20.07.2020. 09:15 / Izvor: Akta.ba

Hifa Petrol, najuspješnija i najbrže rastuća naftna kompanija u BiH organizovala je obuku o zaštiti od požara za svoje uposlenike.

Imajući u vidu da je izuzetno značajan segment poslovanja i bezbjednost, odnosno zaštita od požara, a obzirom da je osnovni biznis kompanije prodaja naftnih derivata, u Hifa Petrolu ovakve aktivnosti provode kontinuirano.

"Veliku pažnju posvećujemo sigurnosti kupaca kao i naših uposlenika, te konstantno unapređujemo sigurnosni segment. Svjesni smo da u kriznim situacijama ljudi različito reagiraju, te ih kroz brojne edukacije želimo što bolje pripremiti kako bi pribrano i profesionalno reagirali u eventualnim kriznim situacijama", izjavio je Muhamed Vrabac, direktor Hifa Petrola.

U cilju unapređenja mjera zaštite od požara, ovu obuku do sada su prošli radnici na benzinskim pumpama, radnici na terminalima, vozači, a u narednom periodu će obuku proći i svi zaposleni u Upravi kompanije.

Edukacija se sastoji iz 4 dijela:

- Praktično pretakanje goriva uz poštivanje svih mjera pretakanja

- Teoretski dio edukacije po pitanju zapaljivih tekućina kojim se svakodnevno rukuje i opasnosti koje one donose

- Praktično gašenje požara u kontrolisanim uslovima

- Završno testiranje za sve polaznike

"U pitanju je obuka koju redovno organizujemo za naše uposlenike. Predavači su stručna lica koji ujedno čine i komisiju za testiranje, a sama predavanja i test nisu formalnost već polaznici moraju pokazati zadovoljavajući nivo znanja", kazao je Edin Baluković, rukovodilac sektora za zaštitu od požara.

Uposlenima je prikazan model i taktički pristup gašenja požara te je upravo princip gašenja požara na otvorenom i u zatvorenom prostoru izazvao najveći interes prisutnih.

Kompanija Hifa Petrol i dalje nastavlja sa aktivnostima edukacije svojih uposlenika u svim interesnim sferama.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti