Hit sezone u LUK-u: Veliko interesovanje za toplotne pumpe i podno grijanje

11.08.2015. 12:05 / Izvor: Akta.ba
LUK pumpe
OTVORI GALERIJU

Kompanija LUK doo, jedan od lidera na tržišu BiH iz domena grijanja, klimatizacije i ventilacije, te vodoinstalacija, omogućava svojim klijentima uslugu više

Prateći svjetske trendove, korištenje besplatnih izvora energije – sunčeve energije, te toplote zraka, vode ili zemljišta, kompanija LUK doo, jedan od lidera na tržišu BiH iz domena grijanja, klimatizacije i ventilacije, te vodoinstalacija, omogućava svojim klijentima uslugu više – savjetovanje o optimalnom sistemu primjene obnovljivih izvora energije.

"Bilo da se radi o kućnoj instalaciji ili kompleksnim projektima, LUK Prodajna podrška, će zajedno sa klijentima iznaći optimalno rješenje koje je u skladu sa potrebama i budžetom kupca, bilo da se radi o solarnim sistemima, toplinskim pumpama ili kotlovima na pelet. Izvori energije kao što su sunčeva energija, toplina zraka, vode ili tla su dostupni, besplatni i neiscrpni. Korištenjem obnovljivih izvora energije evidentno je smanjenje režijskih troškova i smanjuje se ovisnost o uvoznim energentima. Pozivamo sve zainteresirane da nam se obrate putem maila: info@luk.ba za više informacija o ovoj interesantnoj temi", ističe Alma Mušić, voditeljica LUK Promocije&PR-a

Jedan od uspješnih projekata je Hotel Cosmopolitan u Sarajevu. U saradnji sa klijentom osmišljeno je optimalno rješenje za klimatizaciju, ventilaciju i grijanje, imajući u vidu specifične zahtjeve objekta.

"U Hotel Cosmopolitan Sarajevo ugrađena je toplotna pumpa Olimpia Splendid, renomiranog italijanskog proizvođača, te specifični ventilokonvektori sa integrisanom grijačom pločom, gdje je moguće ostvariti grijanje sa prirodnom konvekcijom, dakle  bez upotrebe ventilatora. Zahvaljujući tehnologiji tangencijalnog ventilatora, ovi fan coili su jedinstveni na tržištu jer im je ukupna debljina 12,9 cm, što ih čini daleko najtanjim na tržištu (prvi bliži je 22 cm). Korisnik putem ovog nevjerovatnog  sistema ima riješeno hlađenje, grijanje, ventilaciju i pripremu tople potrošne vode i to sve koristeći tehnologiju obnovljivog izvora energije, jer se radi o toplotnoj pumpi zrak- voda sa vrlo visokim COP koeficijentom", kaže Amel Kopić, dipl.ing.maš, voditelj LUK Projektnog tima.

Da napredne tehnologije nisu primjenjive samo za velike projekte, pokazuje primjer stambenog objekta iz Bosanskog Novog. "Zajedno sa Vaillant Predstavništvom u BiH, učestvovali smo u implementaciji toplotne pumpe zrak – voda aroTherm Vaillant i solarnih kolektora VFK, čime je investitor riješio pitanje grijanja, hlađenja i pripreme tople potrošne vode", dodaje Kopić.

Kenan Avdagić, LUK Menadžer prodaje ističe da su vrlo ozbiljno pristupili kreiranju optimalne ponude iz domena obnovljivih izvora energije za svoje kupce. "Potpisali smo ugovore o eksluzivnim zastupstvima za BiH sa renomiranim evropskim proizvođačima poput Olimpia Splendid i Wavin, a u standardnoj LUK ponudi je i njemački proizvođač provjerene  kvalitete brend Vaillant. Ono što je bitno istaći je da je kvalitet sistema iza koji stoji LUK neupitan, ali da smo proširenjem ponude sada u mogućnosti ponuditi i rješenja koja su cjenovno prilagođena našem tržištu. Trenutno vlada najveće interesovanje za kotlovima na pelet proizvođača Thermoflux, Burnit, Defro, Centrometal i Stilmetal, te podnim grijanjem. Ovakvim rješenjem grijanja ostvaruje se značajna ušteda na računima za grijanje, a ugodnost korištenja je fantastična. Za sezonu grijanja pripremili smo široku ponudu kotlova na pelet, odlične kvalitete i cijena prilagođenih našem kupcu. Pozivamo sve zainteresirane da posjete najbližu LUK Poslovnicu, rado ćemo pružiti savjet više o optimalnom sistemu grijanja", poručuje Avdagić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti