HNK: Potpisana dva ugovora iz oblasti vodoprivrede - Vrijednost ugovora 500.000 KM

15.10.2009. 12:33 / Izvor: Fena
HNK: Potpisana dva ugovora iz oblasti vodoprivrede - Vrijednost ugovora 500.000 KM

Ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK-a Vesna Pinjuh i načelnici općina Čitluk i Prozor-Rama potpisali su 15.10.2009. godine u Mostaru dva ugovora iz oblasti vodoprivrede.

Ministrica Pinjuh je s načelnikom Čitluka Ivom Jerkićem potpisala Ugovor o sufinansiranju nabavke i ugradnje tehnološke linije za mašinsku dehidraciju mulja na uređaju za prečišćavanje otpadnih voda naselja Čitluk, a s načelnikom Prozor-Rame Jozom Ivančevićem Ugovor o sufinansiranju izvođenja radova na regulaciji potoka Prozorčica.

Kako je kazala kantonalna ministrica, Vlada HNK-a je putem resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sufinansira realiziranje ovih dvaju ugovora u iznosu od 500.000 maraka.

Ugovor o sufinansiranju s općinom Rama-Prozor vrijedan je 400.000 konvertibilnih maraka, dok je ugovor o sufinansiranju s općinom Čitlukom vrijedan 100.000 maraka, kazala je ministrica Pinjuh, dodavši da je ove godine njezino ministarstvo predvidjelo 4,5 miliona maraka za projekte u oblasti vodoprivrede u HNK-u.

Načelnici Čitluka i Prozor-Rame zahvalili su resornom ministarstvu te Vladi HNK-a na pomoći, istaknuvši da današnji čin predstavlja primjer kako kantoni trebaju sarađivati s općinama.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Vlade HNK-a Srećko Boras, koji je pozdravio današnji čin, najavivši da će Vlada i dalje nastaviti s pomaganjem općina oko projekata iz vodoprivrede.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti