Vijesti

Holanđani zainteresirani za izgradnju luke u Rači

30.08.2007. 07:07 / Izvor: Dnevni Avaz

Predstavnici holandskih firmi "Grovo" i "Slot" iz Roterdama izrazili su juče (29. 08. 2007.) u Bijeljini zainteresiranost za saradnju s preduzećem "Elvako", koje se bavi proizvodnjom elektroda, armaturnih mreža, šina vodilica za liftove i procesne opreme.

"Holanđani ulaganjem u Semberiji žele proširiti svoju proizvodnju i na ovom području" rekao je nakon sastanka s holandskim privrednicima načelnik općine Bijeljina Mićo Mićić.

On je napomenuo da su Holanđani zainteresirani i za izgradnju luke u Rači na rijeci Savi, te da je Općina jučer ponudila idejno rješenje za taj projekat.

"Najpoznatiji ljudi u svijetu koji prave luke su Holanđani i ako se ustanovi njihov interes za ovaj projekat, mi ćemo s Vladom RS pronaći način da im omogućimo izgradnju luke koja bi bila od međunarodnog značaja" kazao je Mićić. Predstavnik "Grova" Vim Grunevold najavio je da će obići "Elvako" kako bi sagledao sve mogućnosti za uspostavljanje saradnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti