Horeca: Ugostiteljstvo na izdisaju, ne snosimo odgovornost za proteste

04.04.2021. 11:43 / Izvor: SRNA
Horeca: Ugostiteljstvo na izdisaju, ne snosimo odgovornost za proteste

Iz "Horece" napominju da "od danas ne snose nikakvu odgovornost za sve posljedice i eventualne masovne proteste ugostitelja Republike Srpske".

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske "Horeca" saopštilo je da je ugostiteljstvo došlo do samog izdisaja nakon najnovijih mjera otvaranja svih privrednih djelatnosti, osim ove, te da su iscrpili sve mogućnosti pregovora s Vladom Republike Srpske.

"Udruženje Horeca, mada voljno, ne vidi mogućnost razgovora s Vladom na dosadašnji način, bez konkretnih rješenja jer ne želi da bude brana između vlasti i nezadovoljnih poslodavaca i radnika, koji su gladni ili na ivici gladi, kao i čitave njihove porodice", saopšteno je iz ovog udruženja.

Iz "Horece" napominju da "od danas ne snose nikakvu odgovornost za sve posljedice i eventualne masovne proteste ugostitelja Republike Srpske".

Iz ovog udruženja poručuju da ne radi 12.000 ljudi, koji neće dobiti platu, niti platiti račune i ostale fiksne troškove, kao i da je ugroženo 30.000 članova njihovih porodica.

"Obećanjem Vlade Republike Srpske da će im biti plaćen doprinos za mart, svi su imali strpljenja, mada ne i platu od koje se živi, ali su se solidarisali i rekli - u redu, strpićemo se sedmicu ili dvije. Sada je april. Otvoreno je sve, osim ugostiteljstva", navedeno je u saopštenju.

Iz "Horece" pitaju ko će od ugostitelja i odakle platiti zakup lokala, pretplatu za internet, kablovsku TV, fiskalnu kasu, obezbjeđenje, registracije vozila, održavanje inventara, kao i od čega će živjeti porodice ugostitelja, da li od šalterske prodaje kafe slučajnim prolaznicima.

"Horeca potpuno, ne samo da razumije epidemiološku situaciju, već punu godinu dana štiti i radnike i goste, ulažući novac da bude dio odbrane protiv pandemije, na razne načine, ali moramo i mi i naše porodice da živimo i preživimo", navedeno je u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti