Horeca: Zajednički pronaći riješenje za normalno poslovanje

07.04.2021. 14:27 / Izvor: SRNA
Horeca: Zajednički pronaći riješenje za normalno poslovanje

Upravni odbor Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva "Horeka" pozvao je nadležne organe da zajednički sa svakim sektorom pronađu rješenje za funkcionisanje tokom pandemije virusa korona.

Upravni odbor Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva "Horeca" pozvao je nadležne organe da zajednički sa svakim sektorom pronađu rješenje za funkcionisanje tokom pandemije virusa korona, te poželio da sutrašnji nastavak rada bude novi početak.

Iz "Horece" navode da je neophodno da se shodno dozvoli obima posla koji mogu obavljati nađe mjera pomoći za gubitke koje trpe zbog ograničenja, te da se nadoknade gubici objektima koji su u previše rizičnoj grupi i kojima se ne dozvoljava rad.

"Na ovaj način država onda ima puno pravo da kažnjava svakog ko krši donesene mjere", napominju iz "Horece" povodom sutrašnjeg početka rada privrednih subjekata iz ove oblasti i zatražili od Inspektorata pravičan prisutp prema svima.

U ovom udruženju žele da svi shvate svoju ulogu i daju puni doprinos u prevazilaženju problema, a Vladu Republike Srpske mole da se u što kraćem roku pristupi pronalasku omjera potrebnog za fer poslovanje.

Iz "Horece" poručuju i da se ograđuje od svih političkih svrstavanja, te su od svih političkih partija zatražili da svoju eventualnu pomoć ovom sektoru pruže kroz institucije i na transparentan način.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti