Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Horeca: Zajednički pronaći riješenje za normalno poslovanje

07.04.2021. 14:27 / Izvor: SRNA

Upravni odbor Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva "Horeca" pozvao je nadležne organe da zajednički sa svakim sektorom pronađu rješenje za funkcionisanje tokom pandemije virusa korona, te poželio da sutrašnji nastavak rada bude novi početak.

Iz "Horece" navode da je neophodno da se shodno dozvoli obima posla koji mogu obavljati nađe mjera pomoći za gubitke koje trpe zbog ograničenja, te da se nadoknade gubici objektima koji su u previše rizičnoj grupi i kojima se ne dozvoljava rad.

"Na ovaj način država onda ima puno pravo da kažnjava svakog ko krši donesene mjere", napominju iz "Horece" povodom sutrašnjeg početka rada privrednih subjekata iz ove oblasti i zatražili od Inspektorata pravičan prisutp prema svima.

U ovom udruženju žele da svi shvate svoju ulogu i daju puni doprinos u prevazilaženju problema, a Vladu Republike Srpske mole da se u što kraćem roku pristupi pronalasku omjera potrebnog za fer poslovanje.

Iz "Horece" poručuju i da se ograđuje od svih političkih svrstavanja, te su od svih političkih partija zatražili da svoju eventualnu pomoć ovom sektoru pruže kroz institucije i na transparentan način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti