Hoše komerc u srijedu predstavlja "BH. korpu"

17.04.2017. 11:46 / Izvor: Akta.ba
Hoše komerc u srijedu predstavlja 'BH. korpu'

Riječ je o dodatnom doprinosu i podršci koju Hoše komerc na ovaj način daje kampanji "Kupujmo domaće".

U srijedu 19. aprila 2017. u 11,00 sati u super marketu Hoše komerc u Hadžićima na adresi Hadželi 161, bit će predstavljena “BH. korpa”. Riječ je o dodatnom doprinosu i podršci koju Hoše komerc na ovaj način daje kampanji “Kupujmo domaće”. 

Hoše komerc je podržao svaku zajedničku kampanju “Kupujmo domaće” koja je organizirana do sada. Ovaj put idu korak dalje, i pokreću vlastitu kampanju “BH. korpa” kao dodatni izraz podrške domaćim brandovima. “BH. korpa” će značiti dodatnu poziciju, marketing i komunikaciju, svim domaćim brandovima, koji žele da sudjeluju u kampanji u marketima Hoše komerc. Dakle, spremni su investirati u dodatni prostor, zanimljiv i simboličan dizajn “BH. korpe”, komunikaciju i oglašvanje kako bi još više izašli u susret domaćim proizvođačima.

Hoše komerc trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od devet prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo. Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini.

U protekloj 2016. godini uspješno su poslovali zajedno sa brendovima BONY, MERKA i NAŠE MLIJEKO, uz distribuciju brenda MEGGLE, te tako nastavili razvijati svoje tržišne kapacitete i promovisati domaću privredu. Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama, a protekla 2016. bila je na nivou rekordne 2015. godine, kada su ukupno imali prihode više od 64 miliona KM neto.

Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti