Hotel Kakanj predstavio prvu turističku mapu Kaknja i okoline

09.07.2018. 13:32 / Izvor: Akta.ba

Mapa će biti distribuirana svim posjetiteljima hotela, a iz Hotela Kakanj planiraju i da je predstave široj javnosti.

Hotel Kakanj od osnivanja konstantno radi na unaprijeđenju i zaokruživanju turističke ponude u Kaknju, tako su nedavno predstavili prvu turističku mapu Kaknja i okoline.

Na mapi su ucrtane sve važnije turističke znamenitosti, poput Samostana u Kraljevoj Sutjesci, džamije Sultana Mehmeda El-Fatiha, kraljevskog grada Bobovca, jezera Bistrik, Ponijera, ali i drugih znamenitosti u okolini Kaknja.

"Ovo je prvi korak ka uvezivanju turističke ponude Kaknja i okoline. Svojim sredstvima smo finansirali izradu mape, napravili kratku legendu u kojoj se mogu pronaći informacije o znamenitostima i uradili tiraž od 500 komada, te jednu veliku mapu koja je postavljena na ulazu u Hotel. Kakanj je sredina bogata turističkim znamenitostima, kako prirodnim bogatstvima, tako i historijskim blagom", kazao je za kaportal.ba Admir Čaluk, generalni menadžer hotela.

Mapa će biti distribuirana svim posjetiteljima hotela, a iz Hotela Kakanj planiraju i da je predstave široj javnosti.

"Radimo i konstantno ćemo raditi ka poboljšanju turističke ponude u našoj sredini. Uskoro planiramo mnogo aktivnosti kako bismo u naš grad doveli goste iz BiH, ali i regije i svijeta. Pozivamo sve ljude koji se bave turističkim i uslužnim djelatnostima, proizvodnjom prirodnih proizvoda, ili imaju ideju kako unaprijediti turističku ponudu da nam se jave kako bismo ostvarili saradnju", dodao je Čaluk.

Hotel Kakanj je poslovni subjekt u procesu registracije, a osnivači su Admir Čaluk, mr. ekonomije, trenutni menadžer firme SIM-KOMERC d.o.o. i Amir Hadrović, kakanjski dugogodišnji privatnik i ugostitelj. Admir i Amir osnivaju ugostiteljsko društvo “Hotel Kakanj” koje će se baviti hotelijerstvom i ugostiteljstvom.

Hotel raspolaže sa 18. soba, cafe-restoranom i igraonicom.

Razlog osnivanja firme je kako vlasnici kažu želja da se priključe pozitivnim promjenama stvaranja nove – ljepše slike grada na čemu Općina Kakanj uspješno radi proteklih godina. 

Svi čitaoci Akta.ba portala mogu besplatno skinuti mapu koja se nalazi u galeriji forografija.

Za više informacija posjetite web site www.hotelkakanj.ba ili https://www.facebook.com/hotelkakanj/

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti