Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Hoteli Ilidža: Prioritet je zadržati radnike, oni su uslov nastavka poslovanja

Iz Uprave kažu da su zajedno sa svojim uposlenicima stekli postojeći kapital te da će ga zajedno koristiti, dok god su u mogućnosti.

03.04.2020. 12:54 / Izvor: Akta.ba

Da u turističkoj djelatnosti nije sve tako crno i da ima onih koji rade kao i prije ekonomske krize uzrokovane koronavirusom dokaz su i "Hoteli Ilidža".

Iz Uprave HBRD "Hoteli Ilidža" za Akta.ba su kazali da je njihov plan i prioritet zadržavanje trenutnih radnika, jer su oni uslov za nastavak poslovanja.

"S obzirom da je danas turizam direktno pogođen posljedicama koronavirus, u vidu zatvaranja granica, privremene obustave letova i drugih problema, razumljivo je da su gubici ogromni i da će ih biti još. U našim hotelima nema otpuštanja radnika, kao ni kašnjenja u isplati ličnih dohodaka. Sve ovo radimo kako bismo po završetku pandemije i normalizaciji situacije bili još složniji i jači, a bez radnika teško da bi to postigli", kazali su.

Iz Uprave kažu da su zajedno sa svojim uposlenicima stekli postojeći kapital te da će ga zajedno koristiti, dok god su u mogućnosti.

"Bez lojalnih radnika i lojanog poslodavca nema ni uspješne kompanije", poručili su.

I.R.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti