Hrvatska je najznačajniji partner Bosni i Hercegovini

27.07.2018. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Hrvatska je najznačajniji partner Bosni i Hercegovini

Goste je primio potpredsjednik Federalne komore Marko Šantić, te ih upoznao s aktualnim gospodarskim zbivanjima u Federaciji BiH.

Privrednu/Gospodarsku komore FBIH u uredu u Mostaru, dana 25.07.2018. godine je posjetio generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić, zajedno s voditeljem predstavništva Hrvatske gospodarske komore u BIH Viktorom Lasićem.

Goste je primio potpredsjednik Federalne komore Marko Šantić, te ih upoznao s aktualnim gospodarskim zbivanjima u Federaciji BiH, kao i o potencijalnim mogućnostima za gospodarsku suradnju između Federacije BiH i Republike Hrvatske.

Na sastanku je naglašeno kako su Hrvatska i BiH međusobno snažno integrirane u gospodarskom pogledu pri čemu je Hrvatska po obujmu vanjskotrgovinske razmjene najznačajniji partner Bosni i Hercegovini, a pored toga, u kontinuitetu se nalazi u vrhu ljestvice stranih investitora u BIH.

Sudionici su na sastanku naglasili kao je primarna zadaća obiju gospodarskih komora da stoje na usluzi gospodarstvenicima s obje strane granice kako bi gospodarska suradnja bila još intenzivnija na obostranu korist.

Također se razgovaralo o mogućnosti uspostave arbitraže pri Komori u svrhu rješavanja trgovačkih sporova. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti