HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 8,2 miliona KM

21.10.2021. 07:54 / Izvor: Akta.ba
ugovor ht mostar

Novi ugovori između HT-a Mostar i Ericssona Nikole Tesle.

Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT-a Mostar i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle potpisali su u Mostaru ugovore vrijedne više od 8,2 miliona KM za nadogradnju i proširenje LTE RAN mreže, proširenje transmisijske mreže te softversku nadogradnju i proširenje sustava za fiksne komutacije HT-a Mostar.

Navedeni ugovori dodatno osnažuju suradnju između kompanija i stvaraju infrastrukturne preduvjete za implementaciju najsuvremenijih tehnologija čime će se pružiti još kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima HT-a Mostar.

"Raduje nas nastavak vrlo uspješne suradnje s našim strateškim partnerom - Ericssonom Nikolom Teslom. Zahvaljujući novoj ugovorenoj opremi, a poštujući najviše sigurnosne standarde, HT Mostar će povećati pokrivenost i kapacitete 4G/4G+ mreže, što konkretno za naše korisnike znači - bolje korisničko iskustvo, veće brzine i mogućnost korištenja novih naprednih usluga temeljenih na LTE tehnologiji. To znači najnoviju i najučinkovitiju radijsku tehnologiju na tržištu, te korak bliže 5G mreži", naglasio je Vilim Primorac.

Gordana Kovačević istakla je svoje zadovoljstvo potpisivanjem novih ugovora.

"Nastavak suradnje s našim strateškim partnerom iz Bosne i Hercegovine novi je korak u razvoju mreže HT-a Mostar temeljene na Ericssonovim rješenjima koje će implementirati naši stručnjaci u uskoj suradnji sa stručnjacima našeg kupca, što korisnicima ovog operatora jamči najbolje moguće korisničko iskustvo na putu prema 5G. Posebno me raduje da naše kompanije usko surađuju te s jednakim entuzijazmom zajednički stvaraju preduvjete za brži razvoj društva i gospodarstva u Bosni i Hercegovini koju čekaju veliki izazovi i mogućnosti digitalne transformacije u digitalnom desetljeću."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti