Hypo Alpe-Adria-Bank: Pokrenut projekat o zaštiti najmlađih učesnika u saobraćaju - Neka me vide/Budi prijatelj djece

29.10.2009. 13:20 / Izvor: eKapija.ba
Hypo Alpe-Adria-Bank: Pokrenut projekat o zaštiti najmlađih učesnika u saobraćaju - Neka me vide/Budi prijatelj djece

U prostorijama Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u Mostaru, 28. oktobra 2009. godine je održana press konferencija povodom početka projekta – Neka me vide/Budi prijatelj djece.

Riječ je o vrijednoj akciji u realizaciji agencije Colosseum pod generalnim pokroviteljstvom Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. kojoj je cilj zaštititi najmlađe učesnike u saobraćaju: djecu sa posebnim akcentom na učenike prvih razreda osnovnih škola u cijeloj Federaciji BiH i Brčko Distriktu. Akcija je edukativnog i preventivnog karaktera i provodit će se na način da se djeca putem edukativnih materijala upoznaju sa osnovnim i najvažnijim saobraćajnim pravilima i propisima, kako bi bili u mogućnosti zaštititi sebe i samostalno se kretati u prometu. Za mališane su pripremljene reflektirajuće naljepnice koje će im biti darovane prilikom posjeta školama FBiH.

Cilj akcije je i mijenjanje stava građana/vozača i poticanje svijesti o potencijalnim posljedicama neadekvatnog ponašanja u prometu.

Pored Hypo Alpe-Adria-Bank, prijatelji projekta su i Bihaćka pivovara/Lipa voda, Širbegović grupa, Profine, LG – Stanić, Nipex, Bingo, Lido osiguranje, City Ex, Fragmat izolirka, Remontmontaža Tuzla te Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke. Neizostavna potpora projektu došla je i od resornih ministarstava na razini kantona, Odjeljenja za obrazovanje Brčko Distrikta, te BIHAMK-a.

Vrijednost projekta istakao je i Petar Jurčić, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.:

"Razvijanjem projekta društveno odgovornog poslovanja skrećemo pozornost na svoje korporativne vrijednosti, a projekt "Neka me vide/Budi prijatelj djece" zasigurno je jedan od projekata koje smatramo njihovom srži. Prijeko je potrebno pojačati oprez i educirati odrasle, a i djecu vezano za sve opasnosti koje vrebaju u prometu te učiniti sve što je u našoj moći kako bi povećali sigurnost djece u prometu, stoga smo s velikim zadovoljstvom postali partner i prijatelj ove akcije. Ovim smo projektom započeli obimne donatorske aktivnosti vezane za obilježavanje Svjetskog dana štednje, 31. 10. koji Hypo grupa u Bosni i Hercegovini već tradicionalno obilježava brojnim donacijskim projektima na teritoriju cijele zemlje", kazao je Jurčić.

Projekt Neka me vide/Budi prijatelj djece provodit će se u naredna dva mjeseca, saopćila je Hypo Alpe-Adria-Bank.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. članica je austrijske Hypo Group Alpe Adria čija je matična banka osnovana 1896. godine u Klagenfurtu i koja posluje na više od 370 lokacija u dvanaest zemalja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti