Hypo broker korporativni agent M:tela - Potpisan ugovor o pružanju usluga investicionog savjetovanja

19.01.2010. 08:50 / Izvor: Nezavisne novine
Hypo broker korporativni agent M:tela - Potpisan ugovor o pružanju usluga investicionog savjetovanja

"Hypo broker", Odjel za poslovanje s hartijama od vrijednosti banjalučke Hypo Alpe Adria banke, potpisao je ugovor s kompanijom "M:tel" o pružanju usluga investicionog savjetovanja iz oblasti korporativnog upravljanja.

Ugovor podrazumijeva niz tehničkih i savjetodavnih usluga koje će "Hypo broker", kao korporativni agent, pružati "M:telu", kako bi ta kompanija postala jedna od korporativno najuređenijih u BiH. Usluge uključuju i pružanje podrške prilikom organizovanja sastanaka sa zainteresovanim investitorima i profesionalnim analitičarima u skladu s iskazanim interesom u vezi a korporativnim aktivnostima "M:tela".

"Korporativno upravljanje, kojem naša kompanija posvećuje punu pažnju kroz svakodnevne aktivnosti jedan je od ključnih faktora za ostvarivanje korporativnih ciljeva, a tako i preduslov za povećanje vrijednosti kompanije", izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor "M:tela".

Valentina Marković, direktor "Hypo Brokera", saradnju s "M:telom" ocijenila je veoma značajnom i zbog razvoja tržišta kapitala.

"Odluka `M:tela` da izabere `Hypo broker` za svog korporativnog agenta predstavlja potvrdu kvaliteta, stručnosti i iskustva zaposlenih u našoj brokerskoj kući. `M:tel`, ujedno, šalje snažnu poruku domaćem tržištu, klijentima, investitorima i akcionarima da će nastaviti graditi kompaniju čiji je primarni cilj da postane dominantni lider na tržištu telekomunikacija BiH uporedo razvijajuću kulturu korporativnog upravljanja", kazala je ona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti