Vijesti

Hypo broker korporativni agent M:tela - Potpisan ugovor o pružanju usluga investicionog savjetovanja

19.01.2010. 08:50 / Izvor: Nezavisne novine

"Hypo broker", Odjel za poslovanje s hartijama od vrijednosti banjalučke Hypo Alpe Adria banke, potpisao je ugovor s kompanijom "M:tel" o pružanju usluga investicionog savjetovanja iz oblasti korporativnog upravljanja.

Ugovor podrazumijeva niz tehničkih i savjetodavnih usluga koje će "Hypo broker", kao korporativni agent, pružati "M:telu", kako bi ta kompanija postala jedna od korporativno najuređenijih u BiH. Usluge uključuju i pružanje podrške prilikom organizovanja sastanaka sa zainteresovanim investitorima i profesionalnim analitičarima u skladu s iskazanim interesom u vezi a korporativnim aktivnostima "M:tela".

"Korporativno upravljanje, kojem naša kompanija posvećuje punu pažnju kroz svakodnevne aktivnosti jedan je od ključnih faktora za ostvarivanje korporativnih ciljeva, a tako i preduslov za povećanje vrijednosti kompanije", izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor "M:tela".

Valentina Marković, direktor "Hypo Brokera", saradnju s "M:telom" ocijenila je veoma značajnom i zbog razvoja tržišta kapitala.

"Odluka `M:tela` da izabere `Hypo broker` za svog korporativnog agenta predstavlja potvrdu kvaliteta, stručnosti i iskustva zaposlenih u našoj brokerskoj kući. `M:tel`, ujedno, šalje snažnu poruku domaćem tržištu, klijentima, investitorima i akcionarima da će nastaviti graditi kompaniju čiji je primarni cilj da postane dominantni lider na tržištu telekomunikacija BiH uporedo razvijajuću kulturu korporativnog upravljanja", kazala je ona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti