ICBL: Novi ciklus programa Moja praksa već u oktobru

26.09.2013. 13:37 / Izvor: eKapija.ba
ICBL: Novi ciklus programa Moja praksa već u oktobru

Danas je u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka održana svečana dodjela sertifikata i zahvalnica polaznicima i mentorima programa "Moja praksa".

Danas je u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka održana svečana dodjela sertifikata i zahvalnica polaznicima i mentorima programa „Moja praksa“. Takođe, najavljen je i novi ciklus prakse koji će početi već u oktobru ove godine. Poziv za studente i preduzeća de biti objavljen početkom oktobra.

Svečanošću je i zvanično obilježen završetak prakse za 55 studenata i đaka iz oblasti informatičko-komunikacijskih tehnologija kojima je 11 preduzeda (Iflows, Lanaco, Teleklik, Satwork, Univerzitetsko-računski Centar, E-konferencija, Axelyos d.o.o., Računari, Projman, Inova i Telekom RS) držalo praktičnu nastavu u prostorijama ICBL-a tokom mjeseca jula.

Praksa je bila rezultat saradnje Inovacionog centra Banja Luka sa projektom USAID-a „Partnership for Innovation“ sa ciljem da se stvori prilika za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih. Projekat, kojim upravlja Education Development Center (EDC), petogodišnji je program finansiran od strane USAID-a i omogudava studentima da steknu svoje prvo radno iskustvo i nove vještine koje de ih učiniti konkurentnim na tržištu rada.

Na svečanosti su bili prisutni i predstavnici ICBL-a, USAID-ov direktor divizije za ekonomska pitanja Thomas Rojas, predstavnici firmi koje su angažovale studente za praksu, te predstavnici državnih i privatnih univerziteta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti