Vijesti

IFC pomaže u davanju podrške ženama poduzetnicama u BiH

17.06.2009. 10:56 / Izvor: Fena

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svjetske banke, odobrila je Mikrokreditnoj fondaciji MI-Bospo kreditnu liniju od četiri miliona eura s ciljem da proširi svoje usluge ženama poduzetnicama koje imaju slab ili nikakav pristup formalnom finansijskom sistemu.

Potpisivanje kreditnog aranžmana će biti upriličeno 17.06.2009. godine u 17.00 sati u prostorijama IFC-a u Sarajevu.

Kako se navodi u saopćenju IFC-a, ovom investicijom načinit će se značajan doprinos smanjenju siromaštva te se procjenjuje da će do kraja 2011. godine MI-Bospo biti u mogućnosti da odobri kredite za oko 3.000 žena poduzetnica.

"Ovaj kredit će nam omogućiti da povećamo finansijsku podršku ženama poduzetnicama sa nižim prihodima u BiH, što je posebno važno tokom aktuelne finansijske krize. On će pomoći i u jačanju naše razvojne uloge, jer mikrofinansiranjem se ženama u BiH osiguravaju sredstva i mogućnosti za stvaranje dodatnog prihoda i unaprjeđivanje njihovog životnog standarda", kazala je Nejira Nalić, direktorica MI-Bospoa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti