Igor Šišić: KimTec je izazovno mjesto za profesionalni i osobni razvoj

05.10.2016. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Igor Šišić: KimTec je izazovno mjesto za profesionalni i osobni razvoj

Igor Šišić HR Manager kompanije KimTec d.o.o., ističe da je priznanje Najpoželjniji poslodavac upravo potvrda uspješne HR strategije te organizacijske kulture

U ogromnoj konkurentnosti kompanija važno je da menadžeri svoju firmu pozicioniraju kao idealno radno mjesto gdje svaki kanidat želi da radi i napreduje i to je upravo način na koji će poslodavac privući potencijalne zaposlenike sa izraženim kvalifikacijima, odgovornošću i spremnošću za rad, što je najvažniji preduslov za napredak kompanije. 

Igor Šišić HR Manager kompanije KimTec d.o.o., ističe da je priznanje Najpoželjniji poslodavac upravo potvrda uspješne HR strategije te organizacijske kulture koja podrazumijeva privlačenje i razvoj najtalentovanijih zaposlenika.

Koliko zaposlenih trenutno ima Vaša kompanija?

- Kim Tec d.o.o. trenutno ima 63 zaposlena…

Da li do kraja 2016. godine planirate zapošljavanje i u kojem obimu? Da li ste u prvom polugodištu 2016. godine zapošljavali nove kadrove  i u kojem broju?

- Kim Tec d.o.o. dio je velikog poslovnog sistema koji se konstantno mijenja i razvija. U skladu s tim potraga za novim talentima je ongoing process, u prva dva kvartala 2016. angažirali smo 11 novih zaposlenika, uglavnom u sektoru logistike….

Da li na tržištu rada BiH pronalazite kadrove koji imaju potrebna znanja i vještine za obavljanje poslova, ili u okviru kompanije dodatno morate raditi na edukaciji zaposlenika?

- Izuzetno smo zadovoljni percepcijom kompletnog tržišta rada spram KimTec d.o.o., kandidati nas prepoznaju kao izazovno mjesto za osobni i profesionalni razvoj.

U zavisnosti od trenutnih potreba kompanije, donosimo odluku da li uzimamo najtalentiranije sa tržišta rada ili radimo internu promociju....iskreno, osobno, više volim interne promocije.... 

Koliko je brand poslodavca i sveukupna briga o zaposlenicima važna za privlačenje novih i zadržavanje postojećih kadrova? 

- U modernim poslovnim tokovima, u velikim poslovnim sistemima poput našeg te na  vrlo kompetitivnom IT tržištu na kojem djelujemo, to je ključ uspjeha, briga o zaposlenicima i njihov  razvoj,  naša je strategijska odrednica....svjesni smo da upravo njima dugujemo lidresku poziciju... 

Šta biste istaknuli kao najvažniju prednost Vaše kompanije kada je u pitanju odnos prema zaposlenima, šta vas to izdvaja od ostalih poslodavaca?

- Sloboda i odgovornost - promocija i razvoj.... na kraju, kao rezultat imate TOP PERFORMERE...  

Šta za Vašu kompaniju znači priznanje Najpoželjniji poslodavac?

- Ponosni smo na ovogodišnje priznanje, to je samo još jedna potvrda naše uspješne HR strategije te  organizacijske kulture koja podrazumijeva privlačenje i razvoj najtalentiranijih zaposlenika, upravo to, čini nas liderima na tržištu.

U perspektivi, poseban fokus stavit ćemo na Talent Management, Training & Development, kao i daljnji razvoj poticajnog i ugodnog radnog okruženja, kako bi članovima našeg tima pružili mogućnost životne ravnoteže u odnosu na profesionalni i osobni razvoj.

Posao.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti