II Regionalni forum inovacija promoviše Sarajevo kao grad talenata

29.08.2017. 17:04 / Izvor: Akta.ba

Organizatori su najavili izbor za najinovativniju kompaniju i najbolji startup obećavajući i najmanje dvije odlične zabave.

Drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited najavljen je sinoć, u prostorijama Networks centra. Program ovogodišnjeg Foruma ojačan je za desetine predavača/ica i brojne događaje i aktivnosti koje će tokom tri dana novembra, od 2. – 4.11.2017., staviti Sarajevo u centar regionalne pažnje biznisa i inovacija.

Tuva Palm, direktorica u Nordnet banci, prvoj potpuno digitalnoj banci u Europi, Erik Meijer rukovodilac sektora za digitalne transformacije u Deutsche Telekomu, Aco Momčilović zadužen za razvoj i selekciju ljudskih potencijala Rimac automobila – samo su neka od zvučnih imena ključnih govornika i panelista ovogodišnjeg Sarajevo Unlimited foruma. Forum će u svom drugom izdanju predstaviti 55 govornika a njih šest održaće key note govore.

Organizatori su najavili izbor za najinovativniju kompaniju i najbolji startup obećavajući i najmanje dvije odlične zabave, dešavanja na četiri bine, četiri hackatona, šest radionica, dvije networking sesije, VR izložbu i brojne druge sadržaje.

Zvanični partneri foruma su Grad Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, Vijeće ministara BiH, m:tel, Logosoft, te Raiffeisen banka.

"Vjerujem da je budućnost grada Sarajeva u malim i srednjim biznisima koje Sarajevo Unlimited i Networks podržavaju. Pored toga što je ovo odlična promocija grada Sarajeva, zaista je sjajna prilika za mlade inovativne ljude. Drago mi je što su brojne kompanije prepoznale značaj Sarajevo Unlimited Foruma, a vjerujem da će u godinama koje dolaze ta podrška biti sve veća i značajnija", rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

"Pod idejom Sarajevo, grad talenata, želimo da predstavimo ono što smo u protekle dvije godine rada u Preduzetničkom i inovacijskom centru Networks definitivno i potvrdili. Sarajevo Unlimited povezuje uspješne priče, važne poslovne subjekte i institucije bez čije podrške ne možemo utjecati na stvaranje okruženja u kom će mladi talenti pružiti najbolje za grad i za zajednicu uopšte. Ponosni smo na podršku i ukazano povjerenje svih partnera: Vijeće ministara, grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, Mtel, Logosoft, Raiffeisen banka i brojni drugi partneri jer ta podrška raste, kako se razvija Forum", istakla je Bojana Škrobić Omerović, izvršna direktorica i suosnivačica Networksa i jedna od pokretačica Sarajevo Unlimited foruma.

Sarajevo Unlimited Forum, koji će se održavati tokom tri dana, na šest lokacija, podržali su partneri iz osam zemalja u regionu. Dogovoreni su nastupi 55 govornika iz cijelog svijeta, predstavljanje 50 startupa iz BiH i regije, šest keynote govornika, šest panel diskusija, održavanje sajma poduzetništva i inovacija, umjetničkih performansa, hackatona i radionica.

Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, možete pronaći na zvaničnim stranicama: Sarajevo Unlimited FB stranici i Twitter stranici @UnlimitedBiH. Zvanični hashtag Foruma je #weareunlimited.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti