Vijesti

Imenovan Nadzorni odbor "Hidrogradnje"

19.03.2010. 17:23 / Izvor: Fena

Nakon što je Vlada Federacije BiH krajem januara utvrdila prijedlog za imenovanje članova Nadzornog odbora u kompaniji "Hidrogradnja" d.d. Sarajevo, Skupština dioničara tog preduzeća donijela je odluku o imenovanju za članove Nadzornog odbora Izmira Hadžiavdića, Emira Felića, Adnana Frljka, Šemsudina Zahirovića i Rešada Sokolovića.

Nadzorni odbor je na konstituirajućoj sjednici za predsjednika izabrao Emira Felića, urednika ekonomije u Federalnoj novinskoj agenciji, stoji u saopćenju "Hidrogradnje".

Kompanija "Hidrogradnja" trenutno, uz ogromne probleme, koji su kao posljedica globalne ekonomske krize pogodili građevinski sektor, realizira tek nekoliko manjih projekata u BiH i Libiji.

Zbog nedostatka posla menadžment firme s direktorom Seminom Mašićem na čelu suočen je s velikim problemima kako da osigura isplatu plaća i doprinosa za PIO za više od 1.000 uposlenih radnika budući da je trenutno na poslovima angažirano tek 400 do 500 radnika.

Poslovodstvo kompanije se nada da će najavljenom realizacijom nekoliko velikih investicijskih projekata u FBiH na izgradnji autoputa i elektroenergetskih objekata "Hidrogradnja" dobiti značajniji dio poslova za čiji realizaciju raspolaže ljudskim i drugim kapacitetima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti