Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Imperium ekskluzivni distributer AMFE uređaja za Bosnu i Hercegovinu

29.05.2018. 09:36 / Izvor: Akta.ba

Imperium d.o.o. pruža usluge iz domena sistema videonadzora, protuprovalnih sistema: vatrodojavnih sistema, sistema za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, računarskih mreža, telefonskih sistema, satelitskog praćenja vozila sa optimizacijom voznog parka, štampanja identifikacijskih kartica, kao i uslugama evidencije mobilnih radnika.

"Neprestano težimo da kroz unapređenja našeg poslovanja, te usvajanjem novih tehnologija ponudimo optimalna rješenja iz oblasti tehničke zaštite i komunikacija" navode iz Imperium-a.

Imperium d.o.o. je ovlašteni distributer vodećih firmi iz domena tehničke zaštite i komunikacija, te može ponuditi široku paletu proizvoda u segmentu videonadzora, protuprovale, vatrodojave. Kao i kontrole pristupa i evidencije radnog vremena, automatika za kapije i rampe, računarskih mreža, telefonskih sistema, hobi i sigurnosnih metal detektora, interfona i videofona,. ID štampača, SOS bolničkih sistema, satelitskog praćenja vozila i osoba.

Imperium d.o.o. Tuza je generlani distributer za BiH za automatski minijaturne aparate za gašenje požara (AMFE).

AMFE (automatski Minijaturni Aparat za gašenje požara) pouzdano štiti od vatre uređaje i opremu u industriji, kućanstvu i potrošačkoj elektronici, kao što su ormari, kućanskih aparata, televizora i sl.

AMFE otkriva i gasi vatru unutar uređaja, te sprečava širenje požara.

  • Jednostavan je za korištenje
  • Bez održavanja
  • Jednostavan za instalaciju
  • Razne vrijednosti temperature pri kojoj dolazi do okidanja
  • Nema opasnosti za uređaje u kojima se koristi ,za gašenje se koristi plin
  • Robustan i tolerantni na udarce
  • Koristi se u raznim aplikacijama (kuće, industrija, automobilska industrija. itd)
  • Mehaničko okidanje; nije potrebna el.energija
  •  

IZAZOV

Mašiine za pranje, televizori ili industrijska napajanja – požari u tehničkim uređajima su u stalnom porastu i ozbiljna su prijetnja.To se ne odnosi samo na stambene objekte kuće, štete od požara su u stalnom porastu. Tu je i značajan rizik od požara u automatizovanoj proizvodnji  i automobilskom sektoru. Izazov je da se automatski, neovisni od napajanja el.energijom, detektuje i ugasi požar već u ranoj fazi, te na taj način pruži veću sigurnost. Potrebvan je sistem, koji može ugasiti ove požare pouzdano, brzo i lako u bilo koje vrijeme i bez vanjskih izvora unutar objekta.

FUNKCIJA

S obzirom na porast topline u scenariju požara pritisak unutar ampule se povećava. Nakon dostizanja unaprijed određene radne temperature, toplinski osjetljiva staklena ampula puca i aktivira mehanizam koji otpušta plin iz cilindra. Tom prilikom  se gasi vatra dok je još uvijek u ranoj fazi.         Brzo djelovanje i učinkovito gašenje požara sprječava daljnje širenje vatre, te pomaže smanjivanju šteta nastalih požarom.

PRIMJENA

Primjena AMFE-a je raznolika: ona varira od tehničkih kućanskih aparata, izložbi i zbirki do rješenja u različitim aplikacijama, kako kod kuće ili u industriji.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti