IMTEC predstavio SMART kapp tablu za pisanje

23.04.2018. 15:17 / Izvor: Akta.ba

Ovo je svojevrsna elektronska tabla koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača.

"Inovativnim nastupom smo nastojali da privučemo pažnju naše djece i omladine, ali i nastavnog osoblja. Želimo da tehnologiju učinimo bliskom, njenu primjenu jednostavnom, te da učenik postane aktivni sudionik procesa učenja kroz interaktivnost koju omogućava tehnologija", rekao je Selmir Vrabac osnivač i vlasnik kompanije IMTEC tokom današnje konferencije "Znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu".

Vrabac je objasnio da je kompanija IMTEC d.o.o. na 30. Sarajevskom sajmu knjiga premijerno predstavila najnoviji SMART kapp uređaj koji pomjera granice u edukaciji zajedno sa kreativnim poslovnim komunikacijama gdje je IMTEC ekskluzivni  zastupnik za BiH tehnoloških kompanija Smart, NEC, Sharp i Bit Defender. Dodao je i da ovim uređajem žele napraviti bitne pomake u segmentu obrazovanja, fokusirajući se na djecu te nastavnike, ali i poslovne korisnike.

"Mi u IMTEC-u vjerujemo da tehnologija ima smisla samo ako nas čini boljim ljudima, čitati u osnovi znači biti bolji čovjek, pravilno koristiti tehnologiju u osnovi znači isto. Upravo zbog toga smo prethodnih šest dana bili na sajmu knjige kako bismo predstavili rješenje za za ljude koji žele bolje", dodao je Vrabac te objasnio da je ovo je svojevrsna elektronska tabla koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača.

Istakao je još i da su posebno zadovoljni interesovanjem školaraca, kojim ovakva vrsta tehnologije nije nepoznata jer odrastaju uz smartphone i druge uređaje naprednih tehnologija. Bitno im je bilo i što su se nastavnici upoznali sa principima rada na ovakvoj pametnoj tabli, koju će sutra moći koristiti u školama.

"Što se tiče IMTECA na tržište BiH nastojimo da distribuiramo najinovativnija rješenja, te da napravimo jednu digitalnu revoluciju u obrazovnom sektoru. Digitalno obrazovanje je opredjeljenje EU, a mi kao zemlja koja prati te trendove, moramo se prilagoditi tim trendovima i biti u tom procesu na visokom nivou. S tim ciljevima smo odabrali naše partnere, dakle kompaniju Smart koja je globalni lider u tehnologijama za digitalno obrazovanje, i kompaniju NEC koja je također globalni lider ali u procesu interaktivnih rješenja za učenje", poručio je Vrabac.

Predstavnici kompanija NEC i Smart, Zoran Crnoseljanski i Aleš Celcar smatraju kako je tehnologija bitna u svakom segmentu odrastanja, te je zbog toga bitna i u obrazovnom procesu upravo zbog činjenice da današnja djeca odrastaju uz tehnologiju, te im je istu potrebno priuštiti i u školama.

"Drago nam je kada vidimo da firme i škole razumiju digitalno obrazovanje, te da se ljudi odlučuju da uče na taj način. Kako je za škole, tako je i za firme važno biti digitalno osviješten", istakao je Celcar.

Crnoseljanski je istakao da je cilj prikazati tehnologije u obrazovnom procesu, ali da obrazovni proces nije samo obrazovanje djece u osnovnim ili srednjim školama, nego da je to puno više. 

"Sve treba biti digitalizovano da bi ostao trag, da bismo za dva ili tri dana znali kakav je plan ili šta je bilo  nedavno. Današnji svijet postaje u potpunosti digitalan, moramo to ispratiti ili nas neće biti. IMTEC u ovom trenutku ulaže velike napore, sredstva, ljudske resurse u to da u BiH pruži ono što  je  najbolje na tržištu", kazao je Crnoseljanski.

Kao dodatna garancija za kvalitet poslovanja, IMTEC d.o.o. je dobio i nagradu za inovativnu prezentaciju na Sajmu knjiga, a pored inovativne table, od uređaja na sajmu je predstavljen i SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti